Ako redovno radite Kegelove vežbe cirkulacija u genitalnom predelu će biti bolja, uzbuđenje snažnije, a orgazmi intenzivniji i duži

Jedan od najvećih mitova o ženskom orgazmu je da sve žene imaju isto iskustvo i doživljavaju jednu od dve vrste, vaginalni ili klitoralni orgazam. Ali, iako u većini slučajeva postizanje orgazma prati sličan "obrazac", oni ipak toliko variraju u pojedinačnim slučajevima da se vodeći sveetski seksolozi slažu da svaka žena doživljava toliko jedinstvene orgazme, da su oni nešto poput otiska prsta.

Dakle, vaš orgazam svojstven je samo vama, koliko i vaš otisak prsta, a prihvatanje ove jednostavne činjenice omogućiće vam da ga doživljavate lakše i češće zato što ćete prestati da se opterećujete stereotipima, poput onog da je jedini pravi orgazam onaj koji se doživljava tokom seksualnog odnosa koji uključuje penetraciju.

Na intenzitet i učestalost ženskog orgazma utiče nekoliko faktora: stanje i "snaga" mišića karlice, osetljivost prednjeg vaginalnog zida i spremnost žene da isprobava različite tipove stimulacije, ne ograničavajući se onim što smatra uobičajenim.

Generalno, ako se oslobodite tako da možete da doživite orgazam uz različite tipove stimulacije, povećavate i svoje šanse da povremeno iskusite i višestruke orgazme. Najbolji način da to postignete je da pustite sopstveno tijelo da vas vodi, i da se prepustite uživanju, umjesto da uporno pokušavate da se uklopite u neki od nametnutih "ovako se to radi" obrazaca.

Uputstvo

1. Kegelove vežbe - Ako redovno radite Kegelove vežbe - naizmenično stežete i opuštate mišiće donje karlice, one koje stegnete kad vam se pripiški, a morate da se strpite, u trajanju od nekoliko sekundi - cirkulacija u genitalnom predelu će biti bolja, uzbuđenje snažnije, a orgazmi intenzivniji i duži.

2. Eksperimentišite sa različitim tipovima stimulacije - Imate više šansi da tokom seksa doživite više od jednog orgazma ako uživate u različitim tehnikama, od oralne stimulacije, preko manuelne do penetracije.

3. Vežbajte samokontrolu - Kad samo što niste", primirite se. Sačekajte malo, pa se prepustite ponovo, to će pojačati lučenje endorfina, a vaše telo će vremenom naučiti da balansira u zoni orgazmičnog zadovoljstva, tako da ćete biti u stanju da doživljavate orgazme češće nego ranije.

4. Naučite da prepoznate okidače koji vas sigurno dovode do orgazma. Kad ih postanete svesni, vaš mozak i vaše telo radiće udruženim snagama u vašu korist.