Parovi se na početku braka imaju seks skoro svaki dan, ali već posle četiri godine zajedničkog života vođenje ljubavi svede se na svega nekoliko puta na mesec

U prvih godinu dana braka parovi imaju najbolji seksualni život, potvrdila je studija britanskog portala Lloydspharmacy Online Doctor, koja je sprovedena sa 2.000 ljudi. Skoro 15 odsto parova priznaje da imaju seks svaki dan, dok oni koji su zajedno više od četiri godine ljubav vode samo nekoliko puta u mesec dana.

Međutim, seksualna iskra nestaje već posle prve godine braka, a 40 odsto parova svoj seksualni život opisuje samo kao dobar.

Međutim, 76 odsto parova priznaje da bi se mogli i više da se potrude. U poboljšanju koriste lubrikante i porno filmove, ali usprkos tome trećina muškaraca ima problem sa uzbuđenjem, potvrdila je studija.

"O seksu se uvek ima može naučiti, a to znanje može da nam poboljša zadovoljstvo. Ono što kvari užitak, osim stresa i umora, može biti i medicinske prirode. Erektilna disfunkcija nije tabu tema i može se vrlo lako tretirati", objasnio je dr Tom Bret.