svega pet odsto muškaraca ima penis veći od 20 centimetara, a i to su uglavnom oni iz filmova za odrasle

Po pitanju muške alatke vlada čitav niz mitova i laži, posebice po pitanju veličine opreme. Stoga je svakako vreme da se najveće laži o penisima i raskrinkaju.

Mit: Dužina penisa između 20 i 21 centimetra je uobičajena je.
Upravo bi zbog toga mnogi muškarci trebalo da se osećaju bolje. Ako čujete muškarca da se hvali penisom dužine 20 ili više centimetara, verovatno laže. Naime, svega pet odsto muškaraca ima penis veći od 20 centimetara, a i to su uglavnom oni iz filmova za odrasle. Činjenica je da više od dve trećine muškaraca ima penis dužine između 15 i 17 centimetara.

Mit: Veličina ženama nije važna, važna je tehnika.
Naime, svakako je važno da znate na koji način upotrijebiti penis, ali retko ko može da poveruje u to da veličina nije bitna. Činjenica je da što je penis veći, to može duže i dublje penetrirati, a to je i povezano s većim užitkom za žene.

Mit: Najvažnija je dužina penisa.
Da, naravno da je dužina penisa bitna, ali jednako tako je važna i širina. Širina penisa određuje koliko se vagina treba da se rastegne. Takođe, znatno je lakše stimulirati klitoris za vreme odnosa ako je penis nešto širi.

Mit: Veliki penis od vas automatski čini dobrog ljubavnika.
Ako imate veliki penis, a ne možete za vreme seksa da izdržite duže od 30 sekundi, teško da ćete uspeti dovesti partnerku do vrhunca, bez obzira koliko vam penis bio velik.

Mit: Tablete koje povećavaju penis zaista pale.
Greška! Naime, ne postoje tablete ili neka supstanca koja će vam povećati penis.

Mit: Svakodnevna ejakulacija loše deluje na spermije.
Prema nedavnom istraživanju objavljenom u časopisu Fertility and Sterility, svakodnevne ejakulacija može da ošteti DNK sperme. Svakodnevno masturbiranje smanjiće broj speratozoida, ali to vas ne bi trebalo zabrinjavati, osim ako ne pokušavate da postanete otac.

Mit: Uriniranje sedećki bolje je za mehur.
Možda ste čuli da se bešika bolje prazni ako za vreme uriniranje sednete. Međutim, stručnjaci veruju da se bešika sasvim dobro može isprazniti i dok stojite. Prema rečima doktorke Lipshultz, sedenjem za vreme uriniranja stvara se vrlo šiljast ugao u uretri pa je čak i preporučljivije stajati.