Nije važno što nemaš četkicu za zube, malo kaladonta na prstu, konac za zube i vodice za usta poslužiće za prvu pomoć

Devojci se neplanirano desi da prespava kod novog dečka i ujutru mora da krene kući, ili na posao, a po izgledu svako na ulici može da pogodi da se desilo "jutro posle".

Maskara se razmazala, lice je bledo, kosa neočešljana. Sve bi bilo u redu kad bi barem imala šminku i nešto za kosu, ali naravno ništa od toga nije u torbi. Evo nekoliko saveta za hitno doterivanje da se koliko-toliko izgleda uredno.

1. Operi zube
Nije važno što nemaš četkicu za zube. Nedopustivo je izaći iz kuće neopranih zuba. Malo kaladonta na prstu, konac za zube i vodice za usta poslužiće za prvu pomoć.

2. Ostavi nešto od razmazane šminke na licu
Ako si prespavala sa šminkom na licu, sada verovatno imaš "rakun oči". Uzmi nekoliko štapića za uši, umoči ih u malo balzama za usne ili kreme za ruke (šta već imaš u torbici) i uredno ukloni višak šminke, a ostavi samo lagani okvir.

3. Trepavice
Maskaru ne nosiš u torbici. Ipak, postoji jedan mali trik za ulepšavanje trepavica koji uvek pomaže. Prstima lagano pritisni trepavice prema gore i zadrži pritisak nekoliko sekundi. Dobićeš efekt sličan onome koji daje uvijač za trepavice.

4. Obrazi
Ako izgledaš veoma bledo nekoliko puta se blago uštipni za obraze kako bi se zarumeneli.

5. Kosa
Kosu podigni u nestašnu punđu ili lagano raščešljaj prstima i zaveži u rep na stranu.

I to je to, tvoj izgled za "jutro posle" je gotov!