Evo nekoliko saveta kako da se najbolje snađete i prebrodite nezgodne trenutke s najdražima

Razgovorom rešite problem i učinite da se nijedan član porodice ne oseti ugroženim.
Ukoliko mališan uđe u vašu spavaću sobu usred seksa, nikako nemojte da ga kritikujte samo zato što je vama neprijatno, već obavezno razgovarajte s njim.

Preventivne mere

Naravno, uvek je najbolje da preduzmete neke korake koji će vam pomoći da do situacije da vas dete zatekne tokom seksa uopšte i ne dođe. Pre svega, proverite da li su vrata vaše spavaće sobe zaključana kad ste raspoloženi za akciju. Osim toga, uvek je poželjno da sačekate da mališan zaspi, pa da se tek onda prepustite erotskim čarima.

Ne skrivajte emocije

Veoma je važno da dete često viđa svoje roditelje u emotivnim trenucima. Zbog toga bez stida pokažite osećanja i navikavajte mališana na ljubav između vas i partnera. Ukoliko je vaše dete previše malo da bi shvatilo šta uopšte znači seks, potrudite se da mu do tog trenutka vaši intimni momenti, gde se mama i tata dodiruju i ljube, ne budu strani.

Ne krivite dete

Ukoliko vam mališan uđe u sobu tokom odnosa, nikako ne bi trebalo kasnije da izbegavate razgovor o tome što se desilo. Odgovorite na sva pitanja deteta u zavisnosti od njegovih godina. Ne kažnjavajte ga ukoliko vas uhvati na delu samo zato što ste se uspaničili. Objasnite mu da ste tim činom jedno drugom pokazivali ljubav.