ČUVENI VLADIMIR STANKOVIĆ IZNEO ANALIZU KOŠARKAŠA SRBIJE ZA MEČ PROTIV AMERIKE! Potom spomenuo i šanse Đokovića protiv Nadala
Foto: Kurir televizija

kurir televizija

ČUVENI VLADIMIR STANKOVIĆ IZNEO ANALIZU KOŠARKAŠA SRBIJE ZA MEČ PROTIV AMERIKE! Potom spomenuo i šanse Đokovića protiv Nadala

Sport -

Večeras će u Parizu biti svečano otvorene 33.olimpijske igre. Prvi put u istoriji najvećeg sportskog događaja na planeti ceremonija otvaranja neće se održati na stadionu, već će se učesnici igara predstaviti na paradi Nacija na brodovima na Seni.

Olimpijski tim Srbije predvodiće odbojkašica Maja Ognjenović i vaterpolista Dušan Mandić.

Gost "Pulsa Srbije" je izveštavao najmanje devet Olimpijskih igara i sedam svetskih prvenstava u fudbalu, a on je Vladimir Stanković novinar i publicista.

Olimpijske igre, OI Pariz 2024
foto: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

Stanković je napomenuo važnost ovog takmičenja za sportistu:

- Neću reći da je najvažnije, jer svako u svom sportu ima svetsko ili evropsko prvenstvo, ali je ovo planetarna smotra, sa mnogo učesnica, sa jednim životom gde se sklapaju poznanstva. Tako da je to sigurno san, za svakog sportistu, da ode na OI. Srbija je redovni učesnik od prvih igara.

Nakon toga, spomenuo je naše košarkaše, ali i prvi meč protiv Amerikanaca:

- Objektivno govoreći, teško možemo da im pariramo, ali tako je bilo i na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu, pa smo ih pobedili i to na njihovom terenu. Nema unapred dobijenih ili izgubljenih utakmica. Lično sam uvek bio zadovoljan kada je sportista ili ekipa dala sve od sebe. Turnirski sistem daje drugu šansu, jer ako se izgubi jednu utakmicu, ima popravni. Tako da nije ništa strašno protiv Amerikanaca, biće prilika da se ponovo sretnemo sa njima u nekoj kasnijoj fazi takmičenja, dešavalo se to i ranije.

03:24

ČUVENI VLADIMIR STANKOVIĆ IZNEO ANALIZU KOŠARKAŠA SRBIJE ZA MEČ PROTIV AMERIKE! Potom spomenuo i šanse Đokovića protiv Nadala

Stanković je govorio i o Novaku Đokoviću, koji se susreće sa Rafaelom Nadalom:

- Taj žreb nije bio naklonjen ni jednome, ni drugome, mislim da se obojica ne raduju tom susretu jer zna da ga čeka težak posao. Moramo biti svesni da je Đoković iz godine u godinu stariji, ovo su mu verovatno poslednje OI, i voleo bih kada bi svoju brilijatnu karijeru okrunio bilo kojom medaljom, a ako je moguće zlatnom, ali Rafael je dve godine stariji, a ako bi prošao Nadala, mislim da bi mu se otvorio put, ostalo nam je da navijamo i bodrimo.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

01:03

FILMSKA PRIČA SA OI U TOKIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track