Za pamćenje Olimpijakos uoči meča s PAOK priredio nezaboravan ispraćaj bivšem srpskom reprezentativcu

Nedelja kad je otiš‘o Panta!
Doskorašnji reprezentativac Srbije Marko Pantelić preksinoć se zvanično oprostio od dresa Olimpijakosa i stavio poslednju tačku na svoju skoro dve decenije dugu fudbalsku karijeru!

Penzionisao se letos

Panti je još letos istekao ugovor s Pirejcima, nakon čega je završio karijeru, ali se u nedelju uveče u „civilci“ pojavio na stadionu Karaiskaki pred početak derbija protiv PAOK, gde se u veoma emotivnom ispraćaju, uz ovacije s tribina, oprostio od navijača, igrača i čelnika šampiona Grčke.

Pantelić se pojavio na terenu stadiona u Pireju u društvu supruge i dve ćerkice i s visoko podignuta tri prsta pozdravio fanove crveno-belih. Zatim je predsednik najtrofejnijeg grčkog kluba Vangelis Marinakis uručio Marku plaketu zahvalnosti. Pripadnici Gejta 7 pozdravili su ga višeminutnim skandiranjem od kojeg se prisutnima dizala kosa na glavi, a Panteliću je malo falilo da pusti suzu.
- Veličanstven ispraćaj... Fenomenalno! Jedino što mogu da kažem je - od srca veliko hvala svima u klubu. Ne može mnogo igrača da se pohvali da su doživeli u karijeri ovo što sam ja doživeo. Zauvek ću pamtiti Olimpijakos, našu dominaciju, trofeje i ove fenomenalne navijače. Stvarno smo igrali dobar fudbal pred odanim fanovima - rekao je Marko nakon ispraćaja.

Deklasirali PAOK

Olimpijakos je demolirao najvećeg konkurenta za titulu sa čak 4:0, pobegao na verovatno nedostižnih 11 bodova razlike i došao nadomak odbrane titule posle samo 11 odigranih kola.
- Vratio sam se tamo gde sam bio tri godine i gde mi je bilo prelepo, pogotovo zato što smo derbi protiv PAOK dobili sa čak 4:0. Mislim da je, sve u svemu, veče bilo perfektno - završio je Panta.

Marko Pantelić je za Olimpijakos nastupao tri sezone, u periodu od 2010. do 2013. godine, odigrao ukupno 51 utakmicu i postigao 27 golova. On je osvojio tri titule šampiona Grčke i dva nacionalna kupa, a jedino za čime žali je što dva puta nije uspeo da prođe grupnu fazu Lige šampiona.
- Bukvalno smo gazili sve pred sobom. Žao mi je što dve godine uzastopno nismo prošli grupnu fazu Lige šampiona, iako smo oba puta osvajali po devet bodova. Veliki je peh da vam na isti način dva puta izmakne plasman među 16 najboljih ekipa u Evropi - rekao je Srbin.

Zahvalnica Srbinu... Pantelić sa gazdom kluba Marinakisom

Beograd i Zvezda

Panteliću su u svim klubovima u kojima je igrao navijači često skandirali ime. Tako je bilo u Beogradu, Berlinu, Amsterdamu i Atini, ali svi njegovi planovi za budućnost vezani su samo za srpsku prestonicu.
- Svuda sam davao svoj maksimum i navijači su to prepoznavali. Ipak, Beograd je grad gde sam se rodio, odrastao i u kome ću živeti do kraja života. Ako mi koji smo u životu postigli nešto pobegnemo, pa kome će Beograd onda ostati? U sadašnjosti, prošlosti i u budućnosti, uvek ću biti uz moju Crvenu zvezdu. Da li će nas život ponovo povezati, videćemo - kazao je Marko.