Stanković je oženio Milenkovu sestru Anu i od tada su nerazvojni prijatelji

Bolje nego srpski mulj!

Pošto kupovina i privatizacija klubova u Srbiji još dugo neće biti moguća, bivši reprezentativac Srbije Dejan Stanković postaće većinski vlasnik ljubljanske Olimpije.

Naš rekorder po broju nastupa za nacionalni tim zajedno sa šurakom i nekadašnjim saigračem Milenkom Aćimovićem kupiće slovenačkog provoligaša.

Iako su navijači Crvene zvezde po završetku fudbalske karijere priželjkivali Dekijev povratak na Marakanu, a ljubitelji fudbala u Srbiji želeli da ga vide na čelu Fudbalskog saveza Srbije umesto vladajuće garniture, Stanković očigledno nema nameru da se vraća u glib i blato domaćeg fudbala.

Zato je bivši fudbaler Zvezde, Lacija i Intera rešio da karijeru s druge strane fudbalskog terena započne u Sloveniji, i to u klubu koji trenira srpski stručnjak Milorad Kosanović.

Stanković je više puta naglašavao da posle igračke karijere želi da ostane u fudbalu, ali da nije siguran kojim bi se poslom bavio. Pominjalo se da bi mogao da dobije i mesto u sportskom sektoru Intera, ali je izgleda rešio da od starta krene s funkcije vlasnika kluba. Pošto je odlučio da ostatak života provede u Milanu, srpski as je često odlazio kod svoje sestre Ane u obližnju Ljubljanu, a postao je i vlasnik restoran kod Maribora.

Upravo je sestrin muž Milenko Aćimović od januara 2011. godine postao sportski direktor u Olimpiji i imao je vremena da se dobro upozna s kapacitetima kluba. Olimpija se tad već izdigla iz pepela, nakon što je četvorostruki šampion Slovenije bankrotirao 2004. godine i premešten u najniži rang takmičenja. „Zmajčeki“ su se ekspresno vratili u elitu, a sa Aćimovićem poslednje dve sezone bili su vicešampion države. Dekijev dolazak za primarni cilj ima prekid dominacije Maribora, koji je 11 puta bio prvak, i plasman u Ligu šampiona.

Kosan nije obavešten
BIO BIH PRESREĆAN KAD BI DEKI DOŠAO

Olimpija je jedini slovenački klub koji je u bivšoj Jugoslaviji 20 godina uzastopno bio član prve lige i finalista Kupa Maršala Tita 1970. godine. Trener „zmajčeka“ Milorad Kosanović ne zna da Stanković kupuje Olimpiju, ali će biti presrećan ako ta informacija bude tačna.

- Bio sam s njim pre nekoliko dana ovde u Ljubljani, a kao trener bi trebalo da znam nešto o tome. Možda je neko požurio s informacijom, ali ako ispadne da je istina, biću presrećan. Dekija sam podržavao i podržavaću ga u svemu što radi jer mislim da je sjajan čovek i da mu je mesto u fudbalu. Hvala bogu što je kupio Olimpiju, ako je to istina - kaže Kosanović.