Argentinac je na 17 utakmica ove sezone postigao 15 golova, a van terena je od poraza protiv Barselone

ČARLSTON - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:05 - Hamburg bolji od Leverkuzena

Fudbaleri Hamburga pobedili su na svom terenu Bajer Leverkuzen sa 2:1, u prvoj utakmici 29. kola nemačke Bundeslige. Strelci za domaćina bili su Hakan Čalhanoglu u četvrtom i Hajko Vesterman u 82. minutu, dok je jedini pogodak za goste postigao Julijan Brant u 58. Hamburg sada ima 27 bodova i 15. je na tabeli, dok je Bajer na četvrtom mestu sa 48.

22:40 - Galatasaraj i Lokomotiva se u poslednjem kolu bore za koš više

Galatasaraj i Lokomotiva u poslednjem kolu TOP 16 faze košarkaške Evrolige igraće "na koš razliku", a sve protiv Partizana i Bajerna. Kolo pre kraja, Turci su u prednosti s obzirom na to da je Lokomotiva ubedljivim porazom od Reala, u Madridu, ostala na istom skoru kao i Turci (6-7), ali u poslednjih 40 minuta u ovoj fazi takmičenja ulaze sa "minus 24" poena.

Grupa E: Anadolu Efes - Olimpijakos 78:83, Panatinaikos - Malaga 69:60, Laboral Kuča - Fenerbahče 95:73, Milano - Barselona 91:63, Tabela: 1. Barselona 12/1 2. Milano 10/3 3. Panatinaikos 7/6 4. Olimpijakos 7/6 5. Malaga 5/8 6. Fenerbahče 5/8 7. Laboral Kuča 3/10 8. Anadolu Efes 2/11.

Grupa F: CSKA Moskva - Galatasaraj 86:85, Real Madrid - Lokomotiva Kuban 81:55, Partizan - Žalgiris 78:67, Bajern Minhen - Makabi 92:94. Tabela: 1. CSKA Moskva 11/2 2. Real Madrid 11/2 3. Makabi 8/5 4. Lokomotiva Kuban 6/7 5. Galatasaraj 6/7 6. Bajern Minhen 5/8 7. Partizan 4/9 8. Žalgiris 1/12.

22:00 - Aguero spreman za derbi sa Liverpulom

Napadač Mančester Sitija Serhio Aguero vratiće se na teren za utakmicu sa Liverpulom 13. aprila. Povratak Argentinca bi mogao da njegovom timu pomogne u meču sa liderima na tabeli, meču koji bi mogao da odredi šampiona Premijer lige.

Aguero je na 17 utakmica ove sezone postigao 15 golova, a van terena je od poraza protiv Barselone.

21:10 - Juniori Srbije pobedom počeli kvalifikacije za rukometno EP

Juniorska rukometna reprezentacija Srbije ubedljivom pobedom je startovala na kvalifikacionom turniru za prvenstvo Evrope savladavši u Vrnjačkoj Banji selekciju Velike Britanije sa 49:13 (24:8).
Prethodno je u prvom meču prvog kola Portugalija pobedila Holandiju sa 29:27 (13:10).Juniori Srbije narednu utakmicu igraju sutra od 18 sati protiv vršnjaka iz Holandije.

20:20 - Novi semafor čeka Zvezdu u Subotici

Na Gradskom stadionu u Subotici postavljen je danas novi semafor čiju je izradu finansirala Vlada Vojvodine, a postavljanje subotička lokalna samouprava.U najavi je i postavljanje reflektora uz podršku Fudbalskog saveza Srbije.

19:40 - Advokati: Barseloni će biti teško da ospori kaznu

Svetska fudbalska federacija je odlukom da Barseloni zabrani transfere poručila ostalim evropskim klubovima da poštuju propise prilikom dovođenja mladih igrača, rekli su danas španski sportski advokati. Vladajuće telo svetskog fudbala zabranilo je Barseloni da u naredna dva prelazna roka dovodi igrače zbog kršenja međunarodnih propisa prilikom potpisivanja 10 omladinaca.

19:10 Vozači Mercedesa najbrži na treninzima pred VN Bahreina

Vozači Mercedesa Luis Hamilton i Niko Rozberg bili su bolji od svojih rivala na današnjim treninzima pred trku Formule jedan za Veliku nagradu Bahreina. Hamilton je bio brži od svih rivala na prva dva treninga, od kojih je drugi vožen pod reflektorima po prvi put u Bahreinu, pošto je trka prebačena u večernji termin

17:45 - David Ferer: Stižu me godine

Španski teniser David Ferer, koji je u sredu napunio 32 godine, izjavio je za radio Marku da mu je fizička sprema u padu.

“Sada se više trošim kako bih igrao najbolje što mogu, primetio sam mali fizički pad, naročito ove godine. Potrebno mi je više vremena da reagujem, više vremena da se oporavim“, rekao je Ferer, prošlogodišnji finalista Rolan Garosa.

david-ferer.jpg
Reuter 

17:20 - Martino: Igrači treba da misle na teren, klupski problemi su za upravu

Trener Barselone Herardo Martino rekao je da ekipa u finišu sezone mora da se fokusira na teren i ne razmislja o klupskim problemima i zabrani dovođenja fudbalera.

"Ako počnemo da razmišljamo o teorijama zavere, onda nećemo biti fokusirani na teren. Tačno je da postoje mnogi komentari u vezi sa ovom situacijom, ali nadam se da nisu istiniti. Ne možemo da ignorišemo sve ovo, ali moramo da se fokusiramo na ono što je pred nama. Ljudi u klubu rešiće ovaj problem", rekao je Martino.

16.35 - Premijer liga kaznila Sanderlend

Disciplinska komisija engleske Premijer lige kazlia je Sanderlend, jer je napadač tog kluba Đi Dong Von bez radne dozvole nastupio na četiri utakmice u tom takmičenju. On je na startu sezone igrao protiv Fulama, Sautepmtona, Kristal Palasa i Mančester juanjteda, a u klubu kažu da je došlo do administrativne greške. Sanderlendu će biti kažnjen novčano, ali mu neće biti oduzeti bodovi. Sanderelnd u Premijer ligi trenutno zauzima 19. mesto sa 25 bodova.


15.50- Zvaničnici Hanovera pronašli mrtvu ovcu

Zvaničnici Hanovera pronašli su na ogradi terena monstruozan prizor - mrtvu ovcu ofarbanu u zeleno, inače klupsku boju. Incident se dogodio uoči derbija sa Braunšvajgom, koji se igra u nedelju. Nesrećna životinja bila je vezana za ogradu na kojoj je pisalo: "Vaše vreme je isteklo u nedelju, vi prljave životinje!" Uoči prvog ovosezonskog meča neko je u centru Hanovera pustio svinju sa šalom tog fudbalskog kluba.


15.45 - Hese ponovo na operaciji kolena

Napadač Real Madrida Hese Rodriges biće podvrgnut novoj intervenciji na kolenu, zbog infekcije koja je nastupila posle operacije 20. marta. Hese je operisao ukrštene ligamente i meniskus kolena, posle povrede koju je zadobio na prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona protiv Šalkea.


15:35 - Počela prodaja karata za večiti fudbalski derbi


Fudbalski klub Partizan pustio je danas u prodaju ulaznice sa 146. "večiti" derbi sa Crvenom zvezdom, koji se igra 26. aprila. Ulaznice će se prodavati na stadionu Partizana, kao i putem sajta Tiketlajn (www.ticketline.rs). Ulaznice za južnu i severnu tribinu koštaju 800 dinara, za bočne delove istoka i zapada 1.500 dinara, a za centralne delove 2.000 dinara. Svaki navijač može da kupi maksimalno četiri ulaznice, uz obavezan važeći lični dokument sa slikom na uvid.


14:25 - Ronaldo ne igra protiv Sosijedada


Foto: AP, Kristijano Ronaldo


Trener madridskog Reala Karlo Anćeloti odlučio je da ne uvrsti u tim protiv Sosijedada u subotu napadača Kristijana Ronalda, koji ima problem sa povredom kolena. Dvostruki osvajač Zlatne lopte muči se poslednjih nekoliko nedelja sa povredom kolena, iako ga to nije sprečilo da prošle srede u pobedi od 3:0 protiv Borusije Dortmund izjednači rekord po broju pogodaka u LIgi šampiona (14). Real je u Primeri trenutno na trećem mestu, sa tri boda zaostatka za vodećim Atletikom i sa dva boda manje od Barselone.


14:02 - Katić: Idemo korak po korak, prvo da pobedimo Borac


Košarkaš Crvene zvezde Raško Katić rekao je danas da očekuje da će njegova ekipa pobedom nad Borcem uspešno startovati u Superligi Srbije i napraviti dobru uvertiru za revanš meč sa ruskim Uniksom u polufinalu Evrokupa. Utakmica prvog kola Superlige između Crvene zvezde i Borca igra se u subotu od 19 sati u hali Pionir.


13:35 - Stojanović: U Subotici nastavljamo seriju pobeda


Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je danas da njegovu ekipu očekuje nezgodno gostovanje Spartaku u Subotici, ali da veruje kako će crveno-beli zabeležiti 12. uzastopnu prvenstvenu pobedu. Utakmica 22. kola Superlige između Spartaka i Crvene zvezde igra se u subotu od 15.30 u Subotici.


12:55 - Završena prva faza izgradnje atletske dvorane u Beogradu

atletskadvorana.jpg
Printskrin 

Minstar omladine i sporta Vanja Udovičić i ministar odbrane Nebojša Rodić obišli su danas gradilište atletske dvorane na Banjici, povodom završetka prve faze isgradnje tog sportskog objekta. Podignuta kompletna čelicna konstrukcija i izlivena betonska podloga sa kosinama za buduću stazu na 200 metara i četiri borilišta, kao i izgrađeni objekti za svlačionice i kancelarije, nagoveštavaju skori kraj radova.

12:19 - Marko Nikolić: Znamo kako da pobedimo Vojvodinu

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da će Vojvodina rasterećeno ući u predstojeću utakmicu i da njegova ekipa, bez obzira što je pod pritiskom, zna kako mora da igra da bi pobedila.

Fudbaleri Partizana u subotu od 18 sati igraju na svom terenu protiv Vojvodine, utakmicu 22. kola Super lige Srbije. Crno-beli su drugi na tabeli sa 49 bodova, a Vojvodina zauzima šesto mesto sa 33 boda.

11:47 - Porodica će prebaciti Šumahera u rehabilitacionu kliniku, daje znake svesti

sumi.jpg
AP 
Mihael Šumaher, Foto: AP

Porodica teško povređenog Mihaela Šumahera prebaciće legendarnog vozača iz bolnice u Grenoblu u rehabilitacionu kliniku, a ne u svoju kuću kako se spekulisalo i veruje da će se sedmostruki šampion Formule jedan probuditi iz kome. Šumaher, prema rečima Sabine Kem, daje znake svesti.

10:39 - Superliga: Partizan igra sa Vojvodinom, Zvezda u Subotici

Utakmicama 22. kola predstojećeg vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije, a derbi kola igra se u Beogradu između Partizana i Vojvodine. U 15.30 sutra počinju utakmice Spartak - Crvena zvezda, Radnički (KG) - Sloboda, Rad - OFK Beograd, Novi Pazar - Jagodina i Voždovac - Donji Srem, dok od 18 sati počinju dueli Partizana i Vojvodine i Radničkog iz Niša i Javora. Poslednja utakmica 22. kola igra se u nedelju od 18 sati između Čukaričkog i Napretka.

10:08 - Žandarmerija i Zvezda igraju za bolesnog žandarma

Pripadnici Žandarmerije odigraće humanitarnu fudbalsku utakmicu sa veteranima Crvene zvezde, a sav prihod sa te utakmice namenjen je za lečenje teško obolelog službenika Žandarmerije Aleksandra Subičina. Kako je najavila Policijska uprava Novi Sad, utakmica se igra u ponedeljak, 7. aprila u 16 sati, u mestu Ravni Topolovac kod Zrenjanina, na stadionu fudbalskog kluba Omladinac.

09:47 - Durent u Hjustonu stiže Džordana

U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Oklahoma je jutros savladala San Antonio sa 106:94, a prvi as tekućeg šampionata Kevin Durent 39. put uzastopno ubacio je više od 25 poena. Pored utakmice u Oklahomi jutros je odigran još samo meč u Los Anđelesu gde je Dalas savladao Kliperse sa 113:107.

09:18 - Ana Ivanović u 3. kolu Montereja

anameksiko.jpg
Tviter 
Ana sa poklonom, Foto: Tviter

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u 3. kolo WTA turnira u Montereju (Meksiko) pošto je jutros savladala Kanađanku Aleksandru Voznijak sa 6-4, 6-2. Protivnica srpskoj teniserki u narednoj rundi turnira koji se igra za nagradni fond od 500.000 dolara biće Slovakinja Magdalena Ribarikova. Ivanovićeva je posle meča dobila na poklon trenerku reprezentacije Meksika, o čemu možete čitati ovde.

07:21 - Jelena Janković u četvrtfinalu Čarlstona

dejan06.jpg
Fonet 
Jelena Janković, Foto: Fonet

Srpska teniserka Jelena Janković izborila je plasman u čtvrtfinale WTA turnira u Čarlstonu, pošto je noćas u osmini finala pobedila Ajlu Tomljanović iz Hrvatske sa 7:5, 6:1. Njena naredna protivnica biće Kanađanka Eženi Bušar, koja je bila bolja od Amerikanke Venus Vilijams sa 2:1 u setovima.

07:20 - Pregled dana za četvrtak 3. april

Ovde možete pronaći najvažnije informacije iz sveta sporta koje su se desile u sredu 2. aprila.