Prema pisanju nemačkih medija, srpski fudbaler lako bi mogao da napusti Grojter Firt

Prema pisanju nemačkih medija, srpski fudbaler Nikola Đurđić lako bi mogao da napusti Grojter Firt ovog leta.

Jedan portal prenosi da bi Grojter Firt, posle neuspešnog povratka u Bundesligu mogao da ostane bez dvojice glavnih napadača – Nikole Đurđića i Ilira Azemija. Kako se navodi, za Azemija je zainteresovan HSV, dok se za srpskog centarfora interesuje nekoliko članova Bundeslige, ali i ekipa iz drugih najboljih evropskih liga.

Ipak, predsednik Grojtera Helmut Hak još jednom je ponovio da ne želi ni da čuje o odlasku sjajnih napadača.

"U planu nam je da zadržimo obojicu. Ne želim ni da čujem da odlaze, jer na njih najozbiljnije računamo u sledećoj sezoni", rekao je Hak.

U slučaju da ipak napusti klub, cena za 28-godišnjeg srpskog fudbalera bi bila oko dva miliona evra. Za Đurđića je letos Seltik bio izuzetno zainteresovan, ali Hak je i tada izričito zahtevao da izvanredni napadač ostane u klubu.

Sredinom avgusta, Đurđić je doživeo tešku povredu ligamenata zbog koje je sa terena odsustvovao pola godine. To je razlog zbog čega je ove sezone upisao samo 15 nastupa uz četiri postignuta gola. Srpski fudbaler je u Grojter došao u januaru 2013. iz norveškog Haugesunda, a ugovor sa nemačkim klubom ima do 2016.

(Kurir sport / FussballTransfers.com)