Trener Arsenala Arsen Venger u letnjem prelaznom roku navodno može da računa na budžet od 100 miliona funti za pojačanja

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:25 - Holandija bolja od Gane

Reprezentacija Holandije pobedila je Ganu u prijateljskom meču i to minimalnim rezultatom – 1:0 (1:0). Jedini gol na utakmici utakmici postigao je Robin van Persi još u petom minutu posle odlične akcije Narandžastih.


22:52 Grčka i Portugal bez golova

Grci i Portugalci su odigrali prijateljsku fudbalsku utakmicu bez golova, a glavni razlog za to je odsustvo Kristijana Ronalda koji se oporavlja od povrede noge. Selektori obe reprezentacije su na teren izveli najbolje moguće sastave, ali su mreže ipak mirovale.

22:25 - Montolivo zbog povrede propušta SP?
Jedan od najboljih italijanskih fudbalera Rikardo Montolivo najverovatnije neće igrati na Svetskom prvenstvu jer se teško povredio na prijateljskom meču sa Irskom. On je tešku povredu noge doživeo već u osmom minutu večerašnjeg duela sa Ircima u Londonu. Italijanski mediji navode da se verovatno radi o prelom tibije. Montolivo je uz Andreu Pirla trebalo da bude ključni igrač u veznom redu italijanskog tima. Montolivo je do sada odigrao 57 mečeva i postigao dva gola za selekciju "azura".

21:55 - Flensburg sedmercima do finala LŠ
Rukometaši Flensburga plasirali su se u finale F4 Lige šampiona pošto su posle izvođenja sedmeraca savladali Barselonu. Regularni deo meča završen je rezultatom 32:32, a posle produžetaka bilo je 36:36. Posle sedmeraca bilo je 41:39 za Flensburg. Flensburg će u finalu LŠ igrati protiv Kila, koji je pobedio Vesprem rezultatom 29:26.

21:24 - Barseloneta osvojila vaterpolo Ligu šampiona
Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca nisu uspeli da osvoje Ligu šampiona, pošto su u finalu završnog turnira u Barseloni poraženi od Barselonete sa 6:7 (2:1, 1:2, 1:3, 3:1). Radnički je do finala bio neporažen u Ligi šampiona, ali večeras nije uspeo da osvoji prvu titulu prvaka Evrope u istoriji kluba. Ono što nije uspelo Kragujevčanima jeste Barseloneti, koja se na domaćem terenu okitila prvom titulom šampiona starog kontinenta.
untitled12.jpg
Printskrin 


21:00 - Pobede Borca i Metalca
Košarkaši Borca pobedili su u Čačku ekipu Mega Vizure sa 83:71 u 12. kolu Superlige Srbije, dok je Metalac na domaćem terenu bio bolji od Crnokose sa 95:72. Ekipa iz Čačka je večerašnjim trijumfom upisala tek drugu pobedu, dok je Mega Vizura zabeležila četvrti poraz. Najefikasniji u Borcu bio je Aleksandar Marelja sa 20 poena, dok je u ekipi Mega Vizure bolji od ostalih bio Vasilije Micić sa 11 poena. Metalac je ubedljivom pobedom nad Crnokosom stigao do četvrte pobede u Superligi Srbije, dok je ekipa iz Kosjerića zabeležila i deveti poraz. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Stanoje Knežević sa 22 poena, dok je u redovima Crnokose najbolji bio Dragoslav Papić sa 13 poena.

19:51 - Fišer kandidat za klupu Niksa
Košarkaš Oklahoma Siti Tandera Derik Fišer jedan je od kandidata za posao prvog trenera Njujork Niksa, saopštio je predsednik tog kluba Fil Džekson. Džekson se zalagao da Stiv Ker bude trener Niksa, ali je bivši igrač Čikago Bulsa ipak odlučio da preuzme Golden Stejt Voriorse. Trofejni sturčnjak se okrenuo NBA veteranu koji je proteklih godina bio na čelu Unije igrača, a koga je takođe trenirao u LA Lejkersima. Očekuje se da će Fišer završiti igračku karijeru na kraju ove sezone.

19:25 - Krajinović se plasirao u finale čelindžera u Vićenci
Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u finale čelendžera u Vićenci. Krajinović je posle preokreta savladao Japanca Nišioku sa 2-1, po setovima 3:6, 6:2, 6:4 posle dva sata i devet minuta igre.Krajinović će za titulu u Vičenci boriti protiv pobednika meča Norberta Gombosa i Đerara Granoljersa. Nagradni fond čelendžera u Vičenci je 42.500 evra.

filip.jpg
Teniski Savez Srbije 
Foto: TSS


19:01 - Vengeru 100 miliona funti za pojačanja
Trener Arsenala Arsen Venger u letnjem prelaznom roku navodno može da računa na budžet od 100 miliona funti za pojačanja. Francuz je nedavno produžio ugovor sa "tobdžijama" . "Svesni smo da u narednim mesecima moramo biti uspešni na tržištu. Sada se ekipe pojačavaju i mogu da obećam da ćemo u prelaznom roku biti aktivni. Imamo veliku prednost jer mnogi igrači nam se žele priključiti. Siguran sam da možemo pojačati tim", rekao je Venger.

18:43 - Miloš Vesić otišao sa Marakane
Samo par dana posle završetka Superlige Srbije, Crvenu zvezdu je napustio rezervni golman Miloš Vesić. To je prvi odlazak sa Marakane posle osvajanja šampionske titule. Njemu ugovor ističe 1. jula pa je Zvezdu napustio bez obeštećenja i karijeru će nastaviti u Slovačkoj u Košicama. Vesić je u Zvezdu stigao iz Novog Sada, ali 25-godišnjak nije mnogo branio u konkurenciji Bobana Bajkovića.

18:30 - Pobeda Hrvatske, remi Rusije

Fudbalska reprezentacija Hrvatske pobedila je u Osijeku selekciju Malija sa 2:1 u pripremnom meču za Mundijal, dok je Rusija odigrala 1:1 protiv Norveške u Oslu. Na meču u Osijeku dvostruki strelac za Hrvatsku bio je Ivan Perišić u 15. i 64. minutu, dok je gol za goste dao Kalilu Traore. Selekcija Rusije je na meču u Oslu povela u četvrtom minutu preko Olega Šatova, a konačan rezultat postavio je Anders Konradsen u 77. minutu.

18:15 - FMP bolji od Radničkog u Železniku
Košarkaši FMP-a pobedili su u Železniku kragujevački Radnički sa 81:71 (18:9, 23:19, 25:17, 15:26), u 12. kolu Superlige Srbije. FMP je tako upisao četvrti trijumf, uz osam poraza, dok je ekipa Radničkog zabeležila peti poraz. U pobedničkom timu najefikasniji su bili Maksim Sturanović i Filip Čović sa 18, odnosno 17 poena, dok je u Radničkom najbolji bio Dušan Mlađan sa 20 poena. Od 20.15 časova, takođe u hali u Železniku, igra se košarkaški derbi između Crvene zvezde i Partizana.

18:00 - Zimonjić i Gerges u četvrtfinalu miks dubla
Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegova partnerka u miks dublu Nemica Julija Gerges plasirali su se u četvrfinale Rolan Garosa, pošto su deklasirali američko-kolumbijski par Lajzel Huber i Huana Sebastijana Kabalja sa 6:0, 6:1. Osmi nosioci Zimonjić i Gerges su do pobede došli posle samo 39 minuta igre. Oni će u četvrtfinalu igrati protiv drugih nosilaca Slovenke Katarine Srebotnik i Rohana Bopane iz Indije.

17.45 - Rukometaši Kila prvi finalisti EHF Lige šampiona
Nemački šamion Kil prvi je finalista Fajnal-fora EHF Lige šampiona u Kelnu. Rukometaši Kila savladali su mađarski Vesprem sa 29:16 (13:13) u prvom polufinalu. U drugom polufinalu sastaju se ekipe Flensburga i Barselone.

17:15 - Nadal se plasirao u osminu finala RG i igra protiv Lajovića
Najbolji teniser sveta Španac Rafael Nadal plasirao se u osminu finala Rolan Garosa u Parizu, pošto je u tri seta pobedio 65. igrača na ATP listi, Argentinca Leonarda Majera - 6:2, 7:5, 6:2. Nadal će u narednoj rundi igrati protiv 83. tenisera Dušana Lajovića. Mladi srpski teniser je nešto ranije savladao Amerikanca Džeka Soka sa 6:4, 7:5, 6:3. Nadal u Parizu brani titulu, ali i prvo mesto na ATP listi. Ako bi Lajović napravio senzaciju i savladao Rafu, Novak Đoković bi ponovo postao "broj jedan".

16:45 - Francuze ne brine povreda Riberija

Reprezentativac Francuske Frank Riberi (31) biće spreman za Svetsko prvenstvo, uprkos bolovima u leđima, zbog kojih nije trenirao od prošle nedelje. To je potvrdio predsednik Francuske fudbalske federacije (FFF) Noel Le Grae. Prvotimac minhenskog Bajerna do sada nije trenirao sa ostalim reprezentativcima iako se priključio timu još prošle nedelje.

Foto: Reuters


16:08 - Srpski dvojac bez kormilara u finalu EP
Srpski dvojac bez kormilara Dušan Bogićević i Veselin Savić plasirao se u finale Evropskog prvenstva u veslanju na Adi Ciganliji u Beogradu. Bogićević i Savić su u polufinalu osvojili drugo mesto u vremenu 6:30,72 minuta i biće među šest posada, koje će nastupiti u nedeljnom finalu.

15:44 - Duško Ivanović preuzima Panatinaikos
Crnogorski košarkaški trener i selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Ivanović od naredne sezone preuzeće Panatinaikos. Ivanović će potpisati dvogodišnji ugovor sa "zelenima" i zarađivaće 500.000 evra godišnje. On će na toj funkciji zameniti Fragiskosa Alvertisa, koji će se vratiti na mesto sportskog direktora i koji je bio samo prelazno rešenje posle odlaska Argirisa Pedulakisa.

15:11 - Jelena u osmini finala Rolan Garosa
Najbolja srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala drugog gren slem turnira sezone, Rolan Garosa. Jankovićeva je u trećem kolu Rolan Garosa pobedila Rumunku Soranu Kirsteu sa 2:0, po setovima 6:1, 6:2. Jelena će u osmini finala igrati protiv Italijanke Sare Erani. Jankovićeva je nedavno na turniru u Rimu poražena od Erani sa 3:6, 5:7. Uspešan je bio i Dušan Lajović, koji je savladao Amerikanca Džeka Soka sa 6:4, 7:5, 6:3, dok je Ana Ivanović poražena od Čehinje Lusi Safarove - 3:6, 3:6.

15:05 - FIBA u Beogradu predstavila pehar namenjen prvaku sveta
Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) predstavila je na Trgu republike u Beogradu pehar namenjen prvaku sveta, u cilju promocije košarke pred šampionat u Španiji. Gradski menadžer Goran Vesić zahvalio se FIBA što je u Beograd donela pehar i naglasio da će to biti veliki motiv reprezentaciji za što bolje nastupe na prvenstvu sveta. Potpredsednik košarkaškoj saveza Srbije Dejan Tomašević rekao je da je fantaštičan osećaj prisetiti se svih uspeha koje je imala naša zemlja. On je rekao da Srbija ima teške rivale na SP, ali da ukoliko nacionalni tim bude u najjačem sastavu, ne sumnja da će opravdati očekivanja. Svetsko prvenstvo u Španiji održaće se od 30. avgusta do 14. septembra, a Srbija se nalazi u A grupi sa Španijom, Francuskom, Brazilom, Egiptom i Iranom.



14:40 - Zimonjić i Nestor u četvrtfinalu Rolan Garosa
Srpski teniser Nenad Zimonjić plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa u konkurenciji dublova. Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor savladali Holanđanina Žana-Žilijena Rožea i Rumuna Horiju Tekaua sa 6:4, 7:5 u trećem kolu. Treći nosioci su do pobede stigli posle 79 minuta igre. Oni će u borbi za polufinale igreti protiv pomednika meča Lopes/Melcer – Draganja/Mergea.

14:25 - Ramos želi da osvoji "Zlatnu loptu"
Fudbaler Reala Serhio Ramos izjavio je da bi voleo da dobije Zlatnu loptu koja se dodeljuje za najboljeg igrača godine. Ramos je nedavno sa Realom osvojio Ligu šampiona, a svom timu doneo je izjednačenje u poslednjim trenucima regularnog dela meča. Real je potom posle produžetaka slavio s 4:1."Ovo je najbolja godina u mojoj karijeri. Nadam se da će se tako nastaviti i u Brazilu. Čitav tim mora da da sve od sebe", rekao je Ramos i dodao: "Nadam se da ću da osvojim Zlatnu loptu, ali iskreno ne očekujem previše. Individualne titule su delo čitave ekipe. Ova godina je bila odlična za sve navijače Reala".


13:55 - Sporenje dve uprave FK Vojvodina
Članovi uprave fudbalskog kluba Vojvodina koji su izabrani na Skupštini od 16. maja, nisu uspeli da uđu u klupske prostorije u Sportskom centru "Vujadin Boškov" u Novom Sadu, pošto su naišli na zaključana vrata, jer im rivalska garnitura uprave, izabrana na drugoj sednici Skupštine kluba, osporava legitimitet. Novoizabrani predsednik Upravnog odbora Vojvodine Kosta Hadži zalepio je na vrata upravne zgrade kluba u Veterniku obaveštenje Agencije za privredne registre da je njegovo ime, kao ovlašćenog predstavnika kluba, upisano umesto imena Sanje Trivić. S druge strane, Zoran Pavlović, predsednik uprave kluba koja je formirana 11. maja, rekao je da će o svemu konačno rešenje doneti nadležni sud, koji je po tom pitanju zakazao ročište za 12. jun. Pavlović je poručio da će svim pravnim sredstvima pokušati sa ospori odluku o upisu Koste Hadžija u APR i dodao da je i uprava koju on predvodi takođe upisana u APR.

13:30 - Gradonačelnica Pariza ne želi OI 2024.
Gradonačelnica Pariza An Idalgo rezervisana je u vezi mogućnosti da se francuska prestonica kandiduje za organizaciju Olimpijskih igara 2024. godine. Idalgo je govoreći na sastanku sa gradonačelnikom Njujorka Bilom de Blasiom rekla da joj projekat organizacije Igara "ni u jednom trenutku nije bio deo kampanje". Prva dama Pariza je ipak, ostavila mogućnost da se o eventualnoj kandidaturi još razmisli. "Sačekaću da vidim misljenje sportista i svih onih koji rade na proceni mogućnosti kandidature", rekla je Idalgo. Njujork je nedavno odustao od eventualne trke za organizaciju OI 2024.

12:50 - Empoli se vratio u Seriju A
Fudbaleri Empolija izborili su povratak u Seriju A posle pobede nad Peskarom od 2:0 u poslednjem, 42. kolu Serije B. Empoli je na kraju zauzeo drugo mesto na tabeli sa 72 boda. Palermo je ubedljivo prvi sa 86. Empoli se posle šest godina vratio u Seriju A koju je napustio 2008.

12:11 - Laković: UEFA odlučuje o licenci za Zvezdu posle 3. juna
Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković rekao je da će Crvena zvezda saznati konačnu odluku o evropskoj licenci u periodu između 3. i 6. juna."Radi se o dve različite stvari, za licencu u novoj sezoni zadužen je Savez. Savez će pomoći Zvezdi, i drugi problem koji Zvezda ima je vanredna kontrola UEFA u 2013. zbog koje se čeka odluka. Ljudi iz Zvezde su bili sa članovima drugostepene komisije za licenciranje, dostavili su odgovarajuće garancije da će obaveze izmiriti što se tiče učešća, mogu samo reći da će FSS pokušati da pomogne. Problem je postupak pred UEFA, konačna odluka će se desiti između 3. i 6. juna prema našim informacijama", rekao je Laković.

11:35 - Kolo Ture boluje od malarije
Fudbalski reprezentatovac Obale Slonovače i defanzivac Liverpula Kolo Ture razboleo se od malarije, saopštio je selektor te afričke selekcje Siril Dah. Turea je najverovatnije inficirao malarični komarac na putu ka glavnom gradu Obale Slonovače, Abidžanu, pre nego što se pridružio reprezentaciji u trening kampu u Dalasu. Dah je rekao da se Ture razboleo dok je putovao avionom do Sent Luisa u sredu, za prijateljski meč sa Bosnom i Hercegovinom u petak, koji je taj afrički tim bez Turea izgubio sa 2:1. Dah je napomenuo da je 33. godišnji defanzivac sada na lečenju i da se očekuje njegov povratak sledeće nedelje.

11:05 - Peruničić: Radi se na novoj Strategiji sporta
Državni sekretar za sport Predrag Peruničić rekao je se radi na novoj Strategiji sporta, koja će biti donesena u naredna dva meseca, ali da će morati da se urade i izmene Zakona o sportu, jer je praksa pokazala da neke stvari ne mogu da se implementiraju. "Pravimo novu Strategiju u kojoj će biti prioriteti - školski, masovni sport, infrastruktura, kao i profesionalni sport. Bili smo u više od 20 gradova na javnim raspravama, gde su ljudi davali svoje sugestije. Sigurno će Zakon izaći iz Strategije. Za sport je važna privatizacija, što će omogučiti Zakon o privatizaciji, a radiće se i Zakon o antidopingu. Imamo mnogo posla u naredna tri meseca. Kada to završimo, ostaje nam godinu i po dana do Olimpijskih igara u Riju za koje treba da se što bolje spremimo", rekao je Peruničić. Prema njegovim rečima, Olimpijski komitet Srbije je uradio istraživanje koje je pokazalo da je u periodu od 2000. do 2008. osvojeno duplo manje medalja nego u periodu od 2008. do 2012. godine.

10:44 Vogel: Majami je Čikago naše ere
Trener košarkaša Indijane Frenk Vogel rekao je da je njegov tim izgubio od Majkla Džorana i Čikago bulsa današnjice. Pejsersi su treći put zaredom u finalu Istoka poražen od Majamija, ovoga puta sa 4:2 u seriji, a u šestom meču rezultat je bio ubedljiv, 117:92. "Gorak je ukus kada ne ostvarite svoje ciljeve. Razočaravajuće je kada tri godine zaredom izgubite od istog tima. Ali mi se takmičimo protiv Majkla Džordana današnjice, Čikago Bulsa naše ere i morate da im skinete kapu kako su odigrali celu seriju“, rekao je Vogel.

10:05 - Španovićeva: Bilo je dramatično do poslednje sekunde
Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović nazvala je pravom dramom takmičenje u skoku u dalj Dijamantske lige u Judžinu na kojem je pobedila državnim rekordom od 6,88 metara. Španovićeva je na mitingu u SAD poboljšala svoj i nacionalni rekord za tri santimetara i time ostvarila najbolji rezultat u svetu ove godine, kao i prvo mesto u poretku Dijamantske lige. "Prava mala drama na zaletištu skoka udalj i to u svakoj sekundi, eto tako bih opisala miting. Borila sam se do samog kraja, verovala da mogu bolje i eto, najbolji rezultat u karijeri ostvarila sam u poslednjoj seriji" izjavila je Španovićeva.

09:25 - Džeko doneo pobedu Bosni
Fudbaleri Bosne i Hercegovine pobedili su selekciju Obale Slonovače rezultatom 2:1 u prijateljskom meču u Sent Luis. Oba gola za BiH postigao je Edin Džeko u 17. i 53. minutu. Jedini strelac za afričku selekciju bio je Didije Drogba u poslednjim trenucima meča. Urugvaj je pobedio Severnu Irsku 1:0 golom Stuanija u 61. minutu. Čile je bio bolji od Egipta s 3:2.
http://www.youtube.com/watch?v=SLC-1pDrdFg

09:00 - Radnički se bori za evropsku titulu
Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog na korak su od osvajanja titule prvaka Evrope, a poslednja prepreka je tim španske Barselonete, sa kojom se večeras sastaju u finalu završnog turnira Lige šampiona. Radnički je u srpskom polufinalu u petak u Barseloni nadigrao beogradski Partizan (9:4), dok je domaćin turnira Barseloneta bila bolja od riječkog Primorja (10:8). U meču za titulu prvaka Evrope Radnički i Barseloneta sastaju se od 20 sati, a prethodno će od 18.30 sati za 3. mesto na završnom turniru LŠ igrati Partizan i Primorje.

Radnički će se boriti za evropsku titulu, Foto: vkradnicki.com


08:40 - Četvoro srpskih tenisera danas na Rolan Garosu
Sedmog dana na Otvorenom prvenstvu Francuske nastupiće četvoro srpskih tenisera, a prvi na teren izaći će Dušan Lajović. U trećem kolu od 11.00 na terenu sedam nastupiće Lajović u prvom duelu u karijeri sa Amerikancem Džonom Sokom. Na terenu Suzan Lenglen, ne pre 13.00, nastupiće Ana Ivanović, takođe u trećem kolu, gde će se sastati sa Čehinjom Lucijom Šafaržovom. Jelena Janković će u trećem kolu igrati protiv Rumunke Sorane Kirstee, drugi meč na terenu jedan. Taj susret trebalo bi da počne oko 13.30. Nenad Zimonjić odigraće dva duela. Prvo će u dublu sa Danijelom Nestorom igrati drugi meč trećeg kolaprotiv Žana Žulijena Rožera iz Holandije i Orije Tekaua iz Rumunije. Posle toga odigraće i meč drugog kola u mešovitom dublu. Zimonjić i Nemica Julija Gerges sastaće se sa američko-kolumbijskom kombinacijom Lajzel Huber i Huan Sebastijan Kabal.

08:25 - Majami u finalu plej-ofa NBA lige
Košarkaši Majami Hita plasirali su se u finale NBA lige pošto su u šestom meču finala plej-ofa Istoka savladali Indijanu 117:92. Majami je do finala stigao serijom 4:2 u pobedama. Ekipa sa Floride je četvrti put uzastopno stigla do velikog finala. Majami će braniti titulu protiv San Antonija ili Oklahome. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Lebron Džejms i Kris Boš sa po 25 poena. U poraženoj ekipi najbolji je bio Pol Džordž sa 29 poena.

08:00 - Vesti koje su obeležile PETAK, 30. maj možete pogledati OVDE