Za mene je čast i velika sreća kada dobijem poziv da igram za svoju zemlju, tvrdi fudbaler Rome

Potencijalni srpski reprezentativac Adem Ljajić (23) izjavio je da ga je igranje za nacionalni tim Srbije činilo srećnim i da neka obrazloženja selektora Dika Advokata za njegova dalja nepozivanja pod zastavu ne odgovaraju istini.

Vezni igrač Rome je priznao da ne može biti srećan ako ne igra, što se odnosi i na njegov promenljiv status u klubu.

- Uvek sam srećan kada dobijem priliku da igram za Srbiju. U ovom trenutku Dik Advokat je odlučio da me ne zove, ali je rekao neke stvari koje nisu tačne. Bez obzira na to, meni će predstavljati čast da igram za Srbiju i da, kao i uvek, pružam najviše što mogu za uspeh ekipe. Naravno, ako ne igraš, ne možeš da budeš srećan - rekao je Ljajić za italijanske medije.

Od početka internacionalne karijere Ljajić se suočio sa velikim trenerskim imenima u klubovima za koje je nastupao. Počelo je sve senzacionalnim prelaskom u Mančester junajted, koji se na kraju izjalovio, ali su neke uspomene na taj period zauvek ostale u sećanju.

- Potpisao sam ugovor sa Mančester junajtedom zajedno sa Zoranom Tošićem, ali se transfer nije do kraja ostvario. Bio sam tada klinac od 18 godina, srećan što sam upoznao Aleksa Fergusona. Otišao sam zatim u Fjorentinu i upoznao mnogo sjajnih fudbalera, kao što su Stefan Savić i Stevan Jovetić, koji će mi postati prijatelji. Jovetić mi je mnogo pomogao da fudbalski napredujem. Nadam se da ću jednog dana ponovo igrati s njim.

dik-advokat.jpg
Marina Lopicic 
Ne voli ga Adem... Dik Advokat

Poštovanje
MIHA SVE KAŽE U LICE

Ljajić i dalje uvažava Sinišu Mihajlovića, uprkos njihovom sporu zbog nepevanja himne dok su pokušavali da sarađuju u reprezentaciji.

- Poštujem Mihajlovića, on vam sve kaže direktno u lice i veliki je profesionalac. Meni je bila čast da radim sa njim u Fjorentini. Takođe, uživao sam dok sam bio igrač Vićenca Montele. On mi je bio najbolji trener u karijeri i mnogo je učinio da igrački sazrim - rekao je Ljajić.

Duša balkanska
PJANIĆ JE GENIJE

Posle druženja sa Jovetićem u Fjorentini, Ljajić je i u Romi pronašao srodnu, balkansku dušu.

- Miralem Pjanić je genije kakvog je teško pronaći svakog dana na fudbalskim terenima. Ono što on može da uradi tokom igre nije lako ponoviti. Veoma je važan za našu ekipu i uživam u druženju s njim - objasnio je Ljajić svoj odnos sa reprezentativcem BiH.