Bivši fudbalski reprezentativac naše zemlje potpisao je ugovor sa šampionom Srbije na dve i po godine

Posle šest prelaznih rokova u kojima je Crvena zvezda pokušavala da vrati Aleksandra Lukovića u svoje redove, to se i dogodilo.

Bivši fudbalski reprezentativac naše zemlje potpisao je ugovor sa šampionom Srbije na dve i po godine, posle čega je postalo izvesno da će 2017. godine završiti karijeru na mestu na kom je i ušao u svet fudbala.

Lukoviću je u junu bio istekao unosan ugovor sa Zenitom iz Sankt Peterburga, međutim do saradnje sa crveno-belima nije došlo prošlog leta, već sada, na kraju jesenjeg dela sezone. U međuvremenu, poput još jednog bivšeg zvezdaša Dušana Anđelkovića, Luković je tri meseca proveo na treninzima kod trenera Nenada Lalatovića, a ovog puta je definitivno prelomio.

Luković je pre dolaska u Zvezdu 2002. godine bio član Sloge iz Kraljeva. U klubu iz Ljutice Bogdana nastupao je do 2006, uz jednogodišnju pozajmicu Jedinstvu iz Uba, zabeležio je 84 nastupa i postigao tri gola. Sa crveno-belima je osvojio titulu šampiona Srbije i dva trofeja Kupa. Iz Zvezde se kao pozamljen igrač preselio u Askoli, a onda je od 2007. do 2010. igrao za Udineze, a potom je bio član Zenita iz Sankt Peterburga.

Luković je igrao i za reprezentaciju Srbije do 2012. Nacionalni dres nosio je 28 puta.

http://www.youtube.com/watch?v=x7PVUzm8SU8