Filip Đuričić se prisetio svog boravka na Old Trafordu i treninga sa Nemanjom Vidićem i Kristijanom Ronaldom

Srpski reprezentativac Filip Đuričić podsetio se svog boravka u Mančesteru, provedenom na desetodnevnom probnom periodu kod čuvenog trenera Aleksa Fergusona.

Đuričić kaže da se njegovoj selidbi na Old Traford isprečila radna dozvola posle čega je odlučio da sačeka drugu priliku za dolazak u engleski fudbal.

- Igrao sam u Izraelu sa reprezentacijom Srbije U17 kada me je video šef skautskog tima Mančester junajteda. Nešto kasnije dobio sam poziv da otputujem kod njih na deset dana. Bilo je to fenomenalno iskustvo, jer su tada u klubu bili Nemanja Vidić, Rio Ferdinand i Kristijano Ronaldo. Pošto smo seli za sto da razgovaramo o saradnji rečeno mi je da postoji mnogo problema da bi se dobila radna dozvola. Zato su mi preporučili da me pošalju u neki klub na pozajmicu na nekoliko godina, ali sam ja u razgovoru sa porodicom procenio da je bolje da se jednog dana vratim u Englesku, znajući da to neće verovatno biti Mančester junajted. Meni su bile potrebne utakmice, mislim da sam tada doneo dobru odluku - rekao je vezni igrač Benfike na pozajmici u Sautemptonu, Filip Đuričić.

(PBD)