Ukoliko uspe u nameri da svoj tim uvede u Premijer ligu, Slaviša Jokanović će postati prvi srpski trener u engleskoj eliti

Fudbaleri Votforda, čiji je trener srpski stručnjak Slaviša Jokanović, kao domaćini su savladali Midlzbro u derbiju 41. kola engleskog Čempionšipa 2:0 i pretekli ga na tabeli.

"Stršljenovi" sada imaju 76 bodova, jedan više od današnjeg rivala, i nalaze se na deobi drugog mesta sa Noričom. Lider je Bornmaut sa 77 bodova, a Midlzbro je četvrti sa 75.

Votford je pred oko 20 hiljada gledalaca pobedio Midlzbro golovima kapitena Troja Dinija, koji je u 37. minutu gotovo iz mrtvog ugla naciljao kroz noge gostujućem golmanu Konstantinopulosu, i Odiona Igaloa u 65. minutu.

Dini i Igaloa su na drugom i trećem mestu liste strelaca Čempionšipa, sa 20 i 19 golova (lider je Marfi iz Ipsviča sa 23).

Ukoliko Jokanović uspe u nameri da svoj tim uvede u Premijer ligu, postaće prvi srpski stručnjak u engleskom elitnom takmičenju.

Najbolja dva tima iz Čempionšipa plasiraće se direktno u Premijer ligu, a sledeća četiri na tabeli boriće se u baražu za još jedno mesto. Dakle, predstoji žestoka i neizvesna borba.

http://www.youtube.com/watch?v=_064_i44erU
http://www.youtube.com/watch?v=shAXav3Euo0