Ronaldo je na utakmici protiv Rajo Valjekana dobio žuti karton zbog navodnog simuliranja posle duela sa Antonijom Amajom u šesnaestercu

MADRID - Fudbalski savez Španije ukinuo je suspenziju igraču Reala Kristijanu Ronaldu, tako da će Portugalac moći da igra protiv Eibara u 31. kolu Primere.

Ronaldo je na utakmici protiv Rajo Valjekana dobio žuti karton zbog navodnog simuliranja posle duela sa Antonijom Amajom u šesnaestercu u 50. minutu. Ronaldo je pao u protivničkom šesnaestercu, a sudija je umesto da pokaže na belu tačku pokazoa žuti karton Portugalcu. Njemu je to bio peti karton i zbog toga je trebalo da propusti meč protiv Eibara. Real se žalio zbog tog kartona, a španska fudbalska federacija je prihvatila žalbu i ukinula suspenziju Ronaldu. U saopštenju Reala se navodi da je Fudbalski savez Španije stavio kaznu "van snage".
http://www.youtube.com/watch?v=HRUK4xL4xo0

Međutim, pojedini španski mediji osudili su ovu odluku i tvrde da je fudbaler Reala trebalo da buže žestoko kažnjen. Naime, oni tvrde da je Ronaldo posle postignutog gola protiv Raja u 65. minutu izvređao sudiju.

"Ukradi ovo, g... jedno", rekao je Portugalac sudiji.

http://www.youtube.com/watch?v=5s_kitozElo