Mladi navijač je 42 minuta bio u hladnoj reci, ali su spasioci uspeli da ga izvuku i da ga u besvesnom stanju prebace u bolnicu

TORINO - Jedan 14-godišnji dečak, koji je veliki navijač Juventus, probudio se posle mesec dana kome i prvo što je pitao je da li torinski klub i dalje igra u Ligi šampiona.

Italijanski mediji prenose priču od dečaku Mihaelu koji živi u gradiću Kuđone koji se nalazi između Milana i Torina. On je pre mesec sa drugarima skočio u hladnu reku koja prolazi kroz ovo mesto. Iz vode su potom izronili svi, ali ne mi Mihael kome se noga zaglavila na dnu reke.

On je u vodi bio 42 minuta, a onda su ga spasioci izvukli iz reke. Srce mu je bilo stalo, ali su lekari na licu mesta uspeli da ga ožive. Dečak je bez svesti hitno prebačen u bolnicu u Milanu.

"Šanse za njegov spas su bile jedan prema milion, ali nismo odustajali. Ono što se dogodilo je najveći uspeh u mojoj profesionalnoj karijeri. Hladna voda je pomogla, usporila je njegove životne funkcije i dogodilo se čudo", rekao je doktor u bolnici San Rafaele Alberto Zangrilo.

Dečak je pao u komu 24. aprila, a probudio se 25. maja. Njemu je amputirana desna noga do kolena, a kada se probudio prvo je video roditelje. Onda ih je pitao:

"Da li je moj Juve i dalje u Ligi šampiona", izjavio je Mihael koji je čudom ostao živ.

Lekari kažu da dečak nema nikakvih oštećenja mozga ni drugih zdravstvenih problema, osim što su zbog smrzavanja morali da mu amputiraju nogu.

Dok je on spavao Juventus je stigao do finala Lige šampiona gde će se u subotu za evropsku titulu boriti sa Barselonom.