Evropa videla moćne „orlove“ Slobodan Janjić, strelac prvog gola za Srbiju protiv Slovenije na startu EP u Beogradu (5:1), prenosi pozitivnu atmosferu iz tabora srpske reprezentacije
Dado đilas, EP, Ebropsko Prvenstvo, Kombank FUTSAL REPREZENTACIJA SRBIJE: Kod nas nema podela, svi dišemo kao jedan!

Srbija ima odličnu reprezentaciju u futsalu, koja je kadra da napravi dobar rezultat na EP, tvrdi Slobodan Janjić.

Strelac prvog gola za „orlove“ u ubedljivoj pobedi nad Slovenijom (5:1) otkriva da nije sumnjao u trijumf nad „janezima“, bez obzira na to što su gosti prvi poveli.
- Znao sam da ćemo ih pobediti. Da su vodili i sa 3:0, ne bi izdržali do kraja. Slovenija ima odličnu reprezentaciju, dosta kvalitetnih igrača, ali ne mogu protiv nas. Razlika je u tome što smo mi Srbi, a oni Slovenci! Jednostavno! Igrali smo do sada deset puta i nikad nas nisu pobedili - priča Slobodan Janjić (28) za Kurir.
futsal-reprezentacija-srbije.jpg
Dado đilas, EP, Ebropsko Prvenstvo, Kombank 
Uklizavanje... Proslava izjednačujućeg gola


Srbija je prikazala moćan fudbal pred punom Arenom, a publika je tokom celog meča bila uz „orlove“. Janjić je bio strelac izjednačujućeg gola iz kaznenog udarca.
- Nije bilo treme i straha kod nas, iako smo igrali pred 11.000 ljudi. Možda je izgledalo da smo bili stegnuti na početku, ali nije tako. Igrali smo strpljivo i čekali gol. Kažu mi da sam bio hladan kao špricer kad sam uzeo loptu. A kakav drugačiji da budem? U Beogradu, pred punom Arenom... Kako da promašim penal? Nema šanse! Nije mi prvi put da to radim.
futsal-reprezentacija-srbije.jpg
Dado đilas, EP, Ebropsko Prvenstvo, Kombank 
Fešta... Orlovi imaju zavidnu podršku


Naredni protivnik Srbije je odlični Portugal, u subotu od 18.30 sati.
- U prethodne četiri godine igrali smo dva puta protiv njih i oba puta smo izgubili rezultatom 2:1. Nisu nas nadigrali nijednom. Sazreli smo i spremni smo da ih dobijemo. U toj utakmici biće sve otvoreno, kako se kaže, 50:50. Svesni smo da nam pobeda donosi lakšeg protivnika u četvrtfinalu.
futsal-reprezentacija-srbije.jpg
Dado đilas, EP, Ebropsko Prvenstvo, Kombank 
Poljubac... Janjić prvo prigrlio lepšu polovinu


Atmosfera u futsal reprezentaciji Srbije je posebna priča.
- Videli su svi posle mog gola da sam napravio klizeći u našu klupu. To dovoljno govori koliko svi dišemo kao jedan. Nema ljubomore. Atmosfera je vrlo bitan faktor ako hoćemo da napravimo nešto na EP. Ovo je najvažnijih momenat naših karijera. Znamo svi koji nam je cilj - tvrdi Janjić.

futsal-reprezentacija-srbije.jpg
Dado đilas, EP, Ebropsko Prvenstvo, Kombank 

Ugrožen novi rekord
PAŠĆE I HRVATI

Vrlo je moguće da će organizatori EP na utakmici između Srbije i Portugala u subotu skloniti paravan s južne tribine, odnosno osloboditi prostor za još 5.000 ljudi. Ako se to ostvari, onda će biti postavljeni novi standardi. Trenutno rekord po broju gledalaca na EP na jednoj utakmici drže Hrvati - u polufinalu pre četiri godine na meču između njihove selekcije i Rusije bilo je prisutno 14.300 gledalaca.

futsal-reprezentacija-srbije.jpg
Dado đilas, EP, Ebropsko Prvenstvo, Kombank 

Pao rekord
UEFA HVALI BEOGRAD I SRBIJU

UEFA je oduševljena otvaranjem i početkom desetog EP u futsalu. Na svom sajtu evropska kuća fudbala objavila je vest da je na otvaranju oboren rekord po broju gledalaca i da on sada glasi - 11.000. Upravo ovaj podatak govori da će naredni mečevi Srbije ponovo na tribine dovesti veliki broj posetilaca. Pored ljudi iz Srbije i Republike Srpske, najviše ima Mađara, a potom slede Rusi i Slovenci.