Fudbalska reprezentacija Srbije igraće prijateljske mečeve sa Poljskom u Poznanju 23. marta i Estonijom u Talinu, šest dana kasnije.

Te utakmice predstavljaće pripreme "orlova" za septembarski start u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, koje će se 2018. održati u Rusiji.

"Od prvog dana ove godine pratimo učinak i formu svih kandidata za nacionalni tim, a naravno ima mnogo detalja sa kojima ne možemo sada izaći u javnost", istakao je selektor Radovan Ćurčić.

Minuli vikend obeležio je 150. "večiti derbi".

"Mislim da je derbi mogao da zadovolji sve one koji su bili na stadionu u Humskoj. Videli smo lepe golove, gledali stvari koje prate ovakve utakmice. Mnogo uzbuđenja, neizvesnosti do kraja. Nije tajna, u oba tima ima igrača koji se nalaze u konkurenciji za naredne mečeve reprezentacije, a iskreno, ni imena nisu tajna. U fokusu su bili Grujić, Brašanac, Petković, Katai, Kahriman. Ko će se od njih naći na spisku, o tome kada dođe vreme".

Ćurčić je bio u Atini kako bi gledao meč Lige Evrope između Olimpijakosa i Anderlehta, za koje igraju Luka Milivojević i Filip Đuričić. Njegov pomoćnik Nenad Cvetković boravio je u Briselu gde je gledao derbi belgijskog prvenstva između Anderlehta i Standarda, čiji dres nosi Miloš Kosanović

"Pojedini igrači su ove zime promenili sredinu, a među njima su i Đuričić i Kosanović. Ima onih koji dugo nisu igrali, ali i igrača koji izlaze iz priznam da nema mnogo kandidata koji imaju kontinuitet u svojim klubovima. To je problem sa kojim se suočavamo".

Problema ima u zadnjoj liniji, ali i među napadačima, jer Nastasić se još nije vratio na teren posle povrede, a Mitrović nije igrao za Njukasl...

"Matija Nastasić definitivno neće biti sa nama za naredne mečeve, a s druge strane raduje povratak Nikole Maksimovića. Mitrović je pod malim upitnikom, videćemo narednih dana kakva je situacija sa njegovim statusom. Uglavnom, sve pratimo, a početkom naredne nedelje idu prvi pozivi", rekao je Radovan Ćurčić.