Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:07 - Kristal Palas i Everton odigrali nerešeno bez golova
Fudbaleri Kristal Palasa i Evertona odigrali su večeras nerešeno bez golova u vanrednoj utakmici 35. kola engleske Premijer lige. Oba tima imali su nekoliko dobrih prilika, ali su mreže na stadionu Selherst park ostale netaknute. Everton je utakmicu završio s desetoricom igrača na terenu, pošto je Džejms Mekarti u 52. minutu dobio drugi žuti karton. Kristal Palas je imao inicijativu s igračem više na terenu, ali ekipa Alana Pardjua nije stigla do gola. Kristal Palas posle 33 odigrane utakmice zauzima 16. mesto sa 38 bodova, dok je Everton 12. sa 40 bodova iz 32 meča.

22:35 - Laboral Kuča povela protiv Panatinaikosa u plej-ofu
Košarkaši Laboral Kuče pobedili su večeras u Vitoriji Panatinaikos sa 84:68 (18:16, 21:12, 25:21, 20:19), te su tako poveli s 1:0 četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige. Laboral je do pobede predvodio Darijus Adams sa 20 poena, 15 je postigao Janis Burusijs, dok je Majk Džejms dodao 11. U ekipi Panatinaikosa, koju predvodio Aleksandar Djordjević, istakao se srpski košarkaš Miroslav Raduljuca sa 21 poenom, a Markes Hajns dodao je 11. Druga utakmica četvrtfinala plej-ofa Evrolige izmedju Laboral Kuče i Panatinaikosa igraće se petak od 20.45.

21:04 - Lokomotiva posle preokreta pobedila Barselonu
Košarkaši Lokomotive Kuban pobedili su večeras u Krasnodaru Barselonu sa 66:61 (17:19, 10:14, 23:20, 16:8), pa su tako poveli s 1:0 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige. Lokomotivu je do pobede predvodio Entoni Randolf sa 17 poena i 10 skokova, dok je Malkom Dilejni dodao 11, uz sedam asistencija i pet uhvaćenih lopti. S druge strane, Barselonu su predvodili Džastin Doleman i Pau Ribas sa po 13 poena, a Aleks Abrins je dodao 10. Lokomotiva je tokom tri četvrtine bila u zaostatku, da bi tek na početku poslednje deonice stigla do preokreta. U finišu duela u Krasnodaru domaćin je nošen velikom podrškom publike uspeo da izbori pobedu za vodjstvo od 1:0 u četvrtfinalnoj seriji. Druga utakmica četvrtfinalne serije plej-ofa, koje se igra na tri pobede, izmedju Lokomotive i Barselone igraće se u petak od 19.00.

19:50 - Vaterpolisti Partizana osvojili bod protiv Galatasaraja
Vaterpolisti Partizana odigrali su danas u gostima nerešeno protiv Galatasaraja 9:9 (4:2, 3:1, 1:4, 1:2) u utakmici osmog kola Grupe B Lige šampiona. Najefikasniji u ekipi Partizana bili su Draško Gogov i Gavril Subotić s po tri gola. U ekipi Galatasaraja istakli su se Slobodan Nikić i Nesfet Ozbek takodje s po tri pogotka. Veći deo meča vaterpolisti Partizana bili su dominantan rival u duelu sa daleko iskusnijim timom, koji sa klupe vodi Igor Milanović. Vodio je beogradski tim u dva navrata sa četiri razlike (7:3 i 8:4), ali na kraju je došao samo do boda u dramatičnoj završnici. Svega 17 sekundi pre kraja Draško Gogov je postigao izjednačujuči pogodak i tako crno-belima doneo prvi bod u gostima ove sezone u Ligi šampiona. "Odigrali smo odlično prvo poluvreme. Posle je došlo do pada u igri, nismo iskoristili svoje šanse, a vaterpolisti Galatasaraja svoje prilike za gol su koristili i preokrenuli. Na kraju, nisam zadovoljan bodom, ali raduje me igra u prvom poluvremenu. Nadam se da ćemo tako igrati i u plej-ofu", rekao je golman Partizana Dimitrija Rističiveć. Partizan je i pre ove utakmice ostao bez šansi da se plasira na fajnal-siks. Crno-beli posle osam utakmica imaju sedam bodova i zauzimaju pretposlednje, peto mesto u Grupi B, dok je Galatasaraj poslednji sa jednim bodom.

18:44 - Zimonjić i Vaselan elimisani u Monte Karlu
Srpski teniser Nenad Zimonjić i Francuz Eduard Rože-Vaselan završili su učešće na mastersu u Monte Karlu, pošto su u drugom kolu poraženi od Britanaca Endija Mareja i Dominika Inglota 2:6, 6:3, 10:5. Britanci su do trijumfa došli posle preokreta u super taj-brejku, za 68 minuta igre. Rival Mareju i Inglotu u anrednoj rundi biće pobednik duela između Pjer-Igo Erber/Nikolas Mau - Rafael Nadal/Fernando Verdasko.

17:14 - Ulaznice za Zvezda - CSKA u prodaji od petka
Prodaja ulaznica za treću utakmicu četvrtfinala košarkaške Evrolige izmedju Crvene zvezde i CSKA iz Moskve počeće u petak, saopštili su danas crveno-beli. Ulaznice za treću utakmicu Top 8 faze Evrolige moći će da se kupe na svim prodajnim mestima Eventima od 10.00 u petak u Srbiji i Republici Srpskoj. Karte za nivo 200 (stajanje) koštaju 800 dinara, za tribine A, B, C i D na nivou 200 koštaju 1.100 dinara, za partere B i "4" su 1.000, a ulaznica za lože na nivou 200 koštaju 1.600. Ulaznice za nivo 400 koštaju 700 dinara, dok je za sedišta pored terena cena 10.000, a "skaj boksevi" na nivou 300 koštaju 5.000. Kako se navodi u saopštenju ;svi vlasnici sezonskih karata i dnevnih karata za plave i bele lože, i ovoga puta nalaziće se u sektoru "nivo 200 lože" na južnoj tribini.Treća utakmica četvrtfinala Evrolige zmedju Crvene zvezde i CSKA iz Moskve igraće se u ponedelaj od 20.00.

16:33 - Barselona potpisala ugovor s fondacijom Erika Abidala
Fudbalski klub Barselona saopštio je danas da je potpisao ugovor s fondacijom svog bivšeg igrača Erika Abidala o borbi protiv raka kod dece. Bivši fudbaler Barselone (2007-2013), koji je sam imao rak jetre zbog čega mu je uradjena transplantacija tog organa, osnovao je 2013. godine svoju fondaciju za pomoć deci koja boluju od raka.Njegova fondacija "Eric22Abidal" organizuje utakmice i druge humanitarne aktivnosti u cilju prikupljanja novca za finansiranje onkoloških istraživanja, posebno onih vrsta raka koje najviše pogadjaju decu. Abidal (36), penzionisan u decembru 2014. zbog bolesti, nosio je dres Olimpijakosa, a u karijeri je igrao za Monako, Lil, Lion i Barselonu. Za reprezentaciju Francuske igrao je 67 puta.

16:01 - Utakmica u Velsu pod prismotrom zbog sumnjivog klađenja
Fudbalski savez Velsa saopštio je danas da istražuje sumnjivo kladjenje na utakmice prvenstva te zemlje. Ekipa Rila je u spornom suspetu sa 5:0 savladala Port Talbot, iako 16 utakmica pre toga nije imala pobedu. "Svesni smo problema i radimo na rešavanju toga s relevantnim organima", navodi se u saopštenju FS Velsa. Ril je tom pobedom blizu opstanka u Premijer ligi Velsa.

15:03 - Udovičić obišao radove na atletskom stadionu u Pazaru
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je danas radove na izgradnji atletskog stadiona u Novom Pazaru. "Razvoj sportske infrastrukture širom Srbije je važan, jer želimo da u svim gradovima sportisti i mladi imaju iste uslove. To pre svega zaslužuju naši vrhunski sportisti poput Amele Terzić koja je svojim rezultatima skrenula pažnju i motivisala mnogo dece iz Novog Pazara da se bave atletikom“, rekao je Udovičić. On je istakao da je vrednost radova na izgradnji prve faze 82.900.000 dinara, od čega je Ministarstvo omladine i sporta finansiralo 60 miliona, a ostatak grad Novi Pazar.

14:33 - Italijanski biciklista suspendovan 18 meseci zbog kokaina
Italijanski biciklista Luka Paolini suspendovan je danas na 18 meseci pošto je bio pozitivan na kokain u Trci kroz Francusku prošle godine. Mešunarodna biciklistička federacija (UCI) saopštila je da je Paolini kažnjen zbog "nenamernog kršenja antidoping pravila". Paolini je priznao da je koristio kokain, ali je rekao da to nije uradio kako bi poboljšao svoj nastup u biciklizmu. On je izbačen sa Tur d'Fransa kada su 10. jula objavljeni rezultati, a tri dana nakon što je testiran posle četvrte etape. On je, takodje, izbačen iz ruskog tima Kaćuša. Paolinijeva suspenzija isteći će u januaru.

14:11 - Olga Danilović: Velika je čast biti u reprezentaciji Srbije
Srpska teniserka Olga Danilović rekla je danas da joj je velika čast što je u Fed kup timu i da se nada da će opravdati poziv. "Velika je čast biti u Fed kup reprezentaciju Srbije. Mnogo sam srećna što sam ušla ovako mlada i nadam se da ću opravdati poziv. San svakog sportiste je da bude u najjačoj reprezentaciji u svom sportu", rekla je Danilovićeva u Beogradu. Ona je na pripremama reprezentacije za predstojeći duel sa Belgijom u baražu za opstanak u Grupi dva Svetske grupe Fed kupa. "Već dva dana treniram u Pioniru. Velika je čast što sam u timu sa nekim od najboljih igračica na svetu koje čine naš tim", kazala je ova 15-godišnjakinja. Danilovićeva je trenutno 45. na listi najboljih svetskih juniorki.

13:43 - WADA: Prihvatljivo prisustvo manje od jednog mirkograma za testove pre 1. marta
Svetska antidoping agencija (WADA) saopštila je da je prihvatljivo prisustvo manje od jednog mikrograma meldonijuma u doping uzorcima sportista čija su testiranja obavljena pre 1. marta. WADA je 1. januara stavila meldonijum na listu zabranjenih, a do sada je više od 120 sportista pozitivno na tu supstancu. Ta organizacija je navela da bi pojedini sportisti koji su bili pozitivni na meldonijum mogli da izbegnu suspenziju, pošto nije sigurno koliko se ta supstanca zadržava u organizmu. U saopštenju se navodi da bi suspenzije mogle da budu ukinute, ako se utvrdi da je sportista uzeo meldonijum pre 1. januara. Meldonijum je postao poznat početkom marta, kada je bivša prva teniserka sveta Marija Šarapova objavila da su njeni doping rezultati bili pozitivni na tu supstancu na Australijan openu u januaru. Meldonijum se koristi kod bolesti srca i utvrdjeno je da povećava izdržljivost, poboljšava oporavak, štiti od stresa i poboljšava rad centralnog nervnog sistema. Zabranjen je u SAD, a može se kupiti u Rusiji, Ukrajini, Moldaviji, Belorusiji, Azerbejdžanu i Jermeniji.

13:20 - Hajns oprezan pred drugi meč sa Zvezdom
Košarkaš moskovskog CSKA Kajl Hajns oprezan je pred drugi meč sa Crvenom zvezdom u plej-ofu Evrolige, poručivši da ekipa ne sme unapred da upiše trijumf. Moskovljani su slavili u prvom duelu protiv Crvene zvezde 84:74 i poveli u seriji za plasman na Fajnal for Evrolige. "Igrali smo protiv mladog i ambicioznog protivnika, koji je još jednom pokazao da je dobar i talentovan tim. Posebno su bili jaki u napadu, pod košem su bili odlični, uhvatili mnogo lopti, ali smo iskontrolisali meč. Plej-of nije nikada lak, ali želimo da se plasiramo na Fajnal for sa sve tri pobede", rekao je Hajns. Hajns ističe da je potpuno fokusiran na novi meč dva tima u glavnom gradu Rusije. "Idemo od utakmice do utakmice. Nikada ne znamo šta može da nas očekuje u drugom meču, pa i za sada ne razmišljam o gostovanju u Srbiji", naveo je snažni košarkaš.

13:00 - Prodaja ulaznica za večiti derbi i na stadionu Partizana
Prodaja ulaznica za 151. "večiti" derbi između Crvene zvezde i Partizana, za navijače crno-belih počeće u četvrtak na stadionu u Humskoj i u Tiketlajnu. Kako je danas saopšteno na sajtu Partizana, navijači tog kluba će moći da kupe ulaznice za derbi od četvrtka od 10 do 18 časova na blagajnama stadiona u Humskoj, gde će se u istom terminu prodavati i u petak i subotu. Takođe, od 9 do 19 časova karte se mogu kupiti u četvrtak i petak i na prodajnom mestu Tiketlajna u Dvorani doma sindikata. Ulaznica za južnu tribinu košta 600 dinara, za istočnu 1.000, dok za zapadnu tribinu treba izdvojiti 1.200 dinara. Fudbalski derbi izmedju Crvene zvezde i Partizana igraće se u subotu od 18 časova na stadionu Rajko Mitić.

12:48 - Brajant: Nisam tužan, zahvalan sam košarci
Najbolji košarkaš Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant izjavio je da nije tužan uoči svoje poslednje utakmice u bogatoj NBA karijeri. Jedan od najboljih košarkaša u istoriji NBA lige večeras se mečom protiv Jute u Stejpls centru oprošta posle 20 godina aktivnog igranja. "Dao sam sve košarci tokom duge karijere, ali i pre toga. Zahvalan sam što sam dugo bio deo toga i nisam tužan. Ipak, nedostajaće mi utakmice, saigrači i publika", rekao je Brajant. Odlični šuter u najjačoj košarkaškoj ligi sveta srušio je brojne rekorde i sa Lejkersima osvojio pet prstenova NBA lige. "Nikada neću zaboraviti trijumf nad Bostonom u finalu 2010. gdoine. To bih možda izdvojio kao najbolji trenutak u karijeri. Gubili smo 3:2 u seriji, ali smo zbog sjajne atmosfere u svlačionici preokrenuli", zaključio je Brajant. Brajant se oprašta posle brojnih povreda poslednjih godina, a ove sezone prosečno ima 16,9 poena, 3,7 skokova i 2,8 asistencija.

12:32 - Ibrahimović: Izgubili smo zbog loše taktike
Fudbaler Pari Sen Žeremena Zlatan Ibrahimović rekao je da je njegova ekipa zbog loše taktike izgubila od Mančester sitija u revanš utakmici četvrtfinala LŠ. Fudbaleri Pari Sen Žermena nisu uspeli da se plasiraju u polufinale LŠ, pošto su sinoć u revanšu u Engleskoj izgubili od Mančester sitija sa 0:1. U prvoj četvrtfinalnoj utakmici u Parizu bilo je nerešeno 2:2. Jedini gol na utakmici postigao je Kevin De Brujne u 76. minutu pa se Siti prvi put u klupskoj istoriji plasirao u polufinale Lige šampiona. Ibrahimović je ocenio da je njegova ekipa bolja od Sitija, ali da je izgubila zbog loše taktike. "U prvom poluvremenu smo igrali drugačije, novim sistemom i šta se dogodilo, dogodilo se. Da je to prošlo dobro, niko ne bi ništa rekao, a sada će ljudi reći da smo prepustili utakmicu. U drugom poluvremenu smo bili bolji, kada smo se vratiti našoj normalnoj taktici, ali prepustili smo dve utakmice", rekao je Ibrahimović.
ylatan.jpg
Reuters 
Foto: Reuters

12:20 - Ranijeri: Čeka nas pet strašnih utakmica do kraja
Trener fudbalera Lestera Klaudio Ranijeri rekao je da njegovu ekipu čeka pet "strašnih" utakmica do kraja prvenstva, pošto se Totenhem neće predati u borbi za šampionsku titulu. Lester je prvi na tabeli sa sedam bodova prednosti nad drugoplasiranim Totenhemom i potrebne su mu tri pobede da osvoji prvu titulu u Premijer ligi. "Još nije gotovo. Uspeli smo da se plasiramo u Ligu šampiona, ali poslednjih pet utakmica će biti strašne. Totenhem neće odustati, a mi moramo da ostanemo koncentrisani. Naš naporan rad je naša velika prednost. Moji igrači su dobri momci, koji se sa velikom odgovornošću suočavaju sa pričom njihovih života. Niko se ne čuva i niko čak ni ne zastaje da bi uhvatio dah", rekao je Ranijeri. Posle prošlonedeljne utakmice i pobede nad Sanderlendom, kojom je obezbedjen plasman u Ligu šampiona, kamere su snimile Ranijerija koji je suznim očima čestitao svojim igračima. "To nisu bile prave suze, to su bile neprolivene suze. To je bio emotivan trenutak... Ja sam javna ličnost i pokušavam da budem na nivou. Moram ekipi da dajem jasne singale i zadatke, ne smem da dozvolim da me ponesu emocije", rekao je Ranijeri.

12:00 - Fernandes: Možda bi trebalo promeniti format Fed kupa
Selektorka ženske teniske reprezentacije SAD Meri Džo Fernandes rekla je da bi možda trebalo promeniti format takmičenja u Fed kupu, kako bi najbolje svetske teniserke mogle češće da nastupaju na međunarodnim takmičenjima. Teniserke SAD igraće za vikend u Brizbejnu protiv Australije u plej-ofu za opstanak u Svetskoj grupi Fed kupa. U timu neče biti tri najbolje rangirane američke teniserke Serene i Venus Vilijams i Sloan Stivens. Fernandes je pozvala Medison Kiz, Koko Vandeveg, Kristinu Mekhejl i Betani Matek-Sends. Selektorka je rekla da kalendar i format takmičenja otežava vrhunskim teniserkama, kakve su sestre Vilijams, da se posvete reprezentaciji SAD. Ona je navela da svi igrači na početku godine naprave raspored turnira i da tek posle toga traže prazan prostor za učešće u Fed kupu. "Tek druge nedelje februara smo saznali da ćemo igrati u Australiji. To nije baš najzgodnje, da putujemo sada u Australiju kada svi idu u Evropu i SAD na turnire", rekla je Fernandes. Ona je dodala da je sa čelnicima Medjunarodne teniske federacije (ITF) razgovarala o takmičenju u Fed kupu i navela da bi format Dejvis kupa bilo "malo lakše pratiti" i da bi bio zgodniji za igrače. Selektorka Australije Ališa Molik rekla je da zemlje različito pristupaju Fed kupu, ali da ga malo koja zemlja ozbiljnije shvata od Australije. "Imamo sreće što najbolje australijske teniserke žele svaki put da igraju", rekla je Molik. Ona je u tim pozvala Samantu Stosur, Dariju Gavrilovu, Kejsi Delakvu i Arinu Rodionovu. "U slučaju sestara Vilijams, Olimpijske igre su za njih veliki cilj, pošto su se već plasirale. SAD ima luksuz, imaju mnogo dobrih teniserki, ali mislim da bi trebalo istaći da mi u Australiji imamo igrače koji su zaista posvećeni svojoj zemlji", rekla je Molik.

11:39 - Blan: Siti je gost na žurci u polufinalu LŠ
Trener fudbalera Pari Sen Žermena Loran Blan rekao je da je Mančester siti "gost na žurci" u polufinalu Lige šampiona i prihvatio odgovornost zbog eliminacije iz najelitnijeg evropskog takmičenja. Fudbaleri Pari Sen Žermena nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Lige šampiona, pošto su sinoć u revanšu u Engleskoj izgubili od Mančester sitija sa 0:1. U prvoj četvrtfinalnoj utakmici u Parizu bilo je nerešeno 2:2. Jedini gol na utakmici postigao je Kevin De Brujne u 14. minutu. "Mančester siti je gost koji je pozvan na žurku Barselone, Real Madrida i Bajerna iz Minhena", rekao je Blan. "Naravno, ja sam odgovoran. Ja sam sastavio tim i napravio strategiju na terenu. Kada pobedite za to su zaslužni igrači, a ja priznajem da sam odgovoran za poraz. Siti me je odbranom iznenadio više nego u Parizu. Bili su čvrsti na sredini. Ja sam trener i ja sam odgovoran", rekao je Blan.

11:22 - Benzema želi da igra na EP
Fudbaler Real Madrida Karim Benzema rekao je da bi želeo da igra za reprezentaciju Francuske na EP i da se "nada dobrim vestima" sa sastanka selektora Didijea Dešana i čelnika Saveza. Benzema se nalazi u centru istrage oko navodnog ucenjivanja saigrača iz reprezentacije Matije Valbuene intimnim video snimkom, a prošle nedelje je pozvan za svedoka u slučaju pranja novca i njegov nastup na Evropskom prvenstvu u Francuskoj je neizvestan. U toku dana selektor Didije Dešan i predsednik Fudbalskog saveza Francuske Noel Le Gret će održati sastanak oko obaveza reprezentacije, a biće reči i o Benzemi. U Savez su stizala pisma sa zahtevima da se Benzema izbaci iz reprezentacije. "Videćemo šta će predsednik reći. Smiren sam i nadam se dobrim vestima. Francuska reprezentacija mi je u srcu. Svaki igrač sanja da igra a svoju zemlju na domaćem terenu na nekom velikom takmičenju. Posvećen sam fudbalu. Igram za najbolji klub na svetu i svakodnevno se borim za mesto u timu", rekao je Benzema.

11:11 - Tijago Silva: Prvi meč je odlučio
Fudbaler Pari Sen Žermena Tijago Silva rekao je da je prva utakmica odlučila ishod dvomeča. "Ponavlja se priča. Primili smo golove na domaćem terenu i to nam je mnogo otežalo. Uvek isto, o tome razgovaramo pre utakmice, ali ne uradimo ono što smo rekli da ćemo uraditi. Ako sada pokušam da objasnim šta se dogodilo, to neće ništa značiti. Najbolje je da krenemo dalje i okrenemo se sledećoj sezoni", rekao je Silva. Predsednik Pari Sen Žermena Naser el Kelaifi rekao je da su svi razočarani zbog poraza, pogotovo što klub i četvrtu godinu, otkako je pod njegovim vlasništvom, nije uspeo da se plasira u polufinale Lige šampiona. "Razočarani smo rezultatom. Ali, to je fudbal i to moramo da prihvatimo. Ovo je četvrti put da smo eliminisani u četvrtfinalu. Sada moramo da analiziramo šta se dogodilo", rekao je El Kelaifi.

11:05 - Azar prelazi u Real za 40 miliona evra?
Londonski Čelsi dogovorio je transfer fudbalera Edena Azara u madridski Real za 40 miliona evra. Kako se navodi, Madriđani su u trci za potpis Azara pobedili Pari Sen Žermen i već usaglasili uslove sa krilnim fudbalerom. Na transferu je insistirao trener kraljevskog kluba Zinedin Zidan jer veoma ceni Azara, za kojeg je jednom prilikom istakao da je posle Lionela Mesija i Kristijana Ronalda najbolji fudbaler na planeti. Belgijanac nije ni senka igrača iz prošle sezone, kada je proglašen za najboljeg fudbalera Premijer lige, zbog čega mu se cena na tržištu prepolovila. Ovaj 25-godišnji fudbaler tačno godinu dana nije postigao gol u Premijer ligi, pa ne čudi što Čelsi ima lošu sezonu u kojoj brani titulu.
azar.jpg
Reuters 
Foto: Reuters


10:43 - Totenhem nudi 25 miliona evra za Mandžukića
Fudbaler Juventusa Mario Mandžukić nalazi se na meti londonskog Totenhema. Ugledni italijanski list prenosi da je klub iz severnog Londona spreman da plati 25 miliona evra za hrvatskog napadača, kojem ugovor Juventusom istice u junu 2019. godine. Mandžukić je u Juventus stigao 2014. godine iz Atletiko Madrida, a do sada je za "Staru damu" upisao 30 nastupa 11 golova. Tokom karijere nastupao je za Marsoniju, Zagreb, Dinamo Zagreb, Volfsburg i minhenski Bajern. Sa Bajernom ima osvojene dve titule Bundeslige, dva Kupa Nemačke, Superkup, Ligu šampiona, UEFA Superkup i FIFA Svetsko klupsko prvenstvo.

10:23 - Bejl: Pokazali smo svetu šta možemo
Fudbaler Real Madrida Garet Bejl rekao je da je njegova ekipa plasmanom u polufinale Lige šampiona pokazala svetu za šta je sposobna. Real se sinoć plasirao u polufinale Lige šampiona, pošto je na svom terenu pobedio Volfsburg sa 3:0. Real je nadoknadio dva gola zaostatka iz prve četvrtfinalne utakmice u Nemačkoj, a sva tri gola na Santjago Bernabeu postigao je Kristijano Ronaldo. Madridski klub se šestu uzastopnu sezonu plasirao medju četiri najbolje ekipe. "Pokazali smo svetu za šta smo sposobni. Svima smo pokazali koliko je jak naš timski duh. Utakmica je bila teška, ali uspeli smo da odigramo onako kako smo hteli", rekao je Bejl. Golman Reala Kejlor Navas rekao je da su i navijači zaslužni za pobedu. "Noć je bila savršena, baš kako je Ronaldo rekao da će biti. Bilo je neverovatno. Podrška navijača nas je pogurala ka pobedi. Inspiriše vas kada izadjete na teren i vidite koliko su svi motivisan, mogli ste da vidite veru u očima navijača. Od početka do kraja utakmice smo pružali maksimum i zasluženo smo pobedili. Mirni smo i svesni šta možemo, ekipa je fantastična i svima može da oteža posao", rekao je Navas.

10:00 - De Brujne: Spremni smo za polufinale LŠ
Fudbaleri Mančester Sitija Kevin De Brujne i Džo Hart složili su se da je njihov tim odigrao odličnu utakmicu protiv PSŽ-a i zasluženo prošao u polufinale Lige šampiona. Siti je, posle 2:2 u Parizu, slavio na Etihadu minimalnim rezultatom, golom upravo De Brujnea u 76. minutu. "Odigrali smo odličan meč, osećaj je fantastičan. Odigrali smo veoma dobru utakmicu, dok PSŽ nije stvorio veliki broj prilika. Mislim da smo zaslužili da prođemo dalje, u polufinalu smo i sve je moguće. Čekaju nas veoma teški mečevi, ali ni PSŽ nije bio lak protivnik. Spremni dočekujemo naredni meč", rekao je Belgijanac posle utakmice. Golman "građana" Džo Hart odao je veliko priznanje PSŽ, ali i pohvalio igru svog tima. "Neverovatna noć za nas. Trenirali smo vredno za ovo takmicenje. Imali smo probleme na početku, ali smo od tada bili sve bolji. Treba odati i veliko priznanje Pari Sen Žermenu, jer su ucinili da ovaj dvomeč bude zaista fantastičan", zaključio je Hart.

09:30 - Ronaldo: Nisam bio loš
Fudbaler madridskog Reala Kristijano Ronaldo rekao je da, uprkos stalnim kritikama, brojke i golovi govore o njegovom učinku ove sezone. Ronaldo je postigao "het-trik" protiv Volfsburga (3:0) u revanšu četvrtfinala Lige šampiona i doneo madridskom Realu šesti plasman zaredom među četiri najbolja tima na Starom kontinentu. "Odigrao sam jednu od najboljih utakmica, ali ne i najbolju. Za moju očajnu sezonu nisam bio toliko loš, kao što se pričalo ranije. Dobijam mnogo kritika, priznajem da na početku sezone nisam bio na svom nivou, imao sam problem sa povredom, ali ne želim da tražim opravdanje", rekao je Ronaldo,. Portugalac je i ove sezone veoma produktivan, pošto je postigao 46 golova na 42 utakmice. "Dokazao sam da sam se vratio i brojke to potvrđuju. Srećan sam, ali želim da budem još bolji. Odigrali smo perfektno protiv Volfsburga, bila je to "magična" noć za nas", poručio je Ronaldo i u polufinalu za protivnika poželeo Benfiku, koja je prvi meč u Minhenu izgubila od Bajerna (1:0).



09:00 - Marjanović solidan u pobedi San Antonija
Srpski košarkaš Boban Marjanović upisao je devet poena, uz osam skokova, za nešto više od 22 minuta provedena na terenu, u pobedi San Antonija nad Oklahomom (102:98) u nastavku NBA lige. Sparsi su do pobede stigli tek nakon produžetaka, a najzaslužniji za trijumf bio je Kavaj Lenard sa 26, Parker je ubacio 20, a Dankan 12 koševa. Kod Oklahome, koja je na ovoj utakmici igrala bez Kevina Durenta, Rasela Vestbruka i Serža Ibake, čak trojica igrača ubacila su po 17 poena - Kanter, Pejn, Vejters. San Antonio je nakon poslednje utakmice na domaćem terenu, stigao do skora 40-1, i na taj način se izjednačio sa Boston Seltiksima iz sezone 1985-86. Indijana je na svom terenu bila bolja od Njujorka (102:90), i praktično overila sedmo mesto u Istočnoj konferenciji. Pol DŽordž i DŽordž Hil bili su najbolji kod domaćina sa 19 koševa, dok je kod Njujorka Derik Vilijams ubacio 21. U ostalim mečevima Majami je slavio u gostima protiv Detroita, Toronto je “razbio” Filadelfiju, dok su Los Anđeles Klipersi bili bolji od Memfisa.

08:30 - Marselo: Nema polufinala bez patnje
Fudbaler Reala Marselo rekao je da je Kristijano Ronaldo najzaslužniji za plasman ‘kraljevskog kluba’ u polufinale Lige šampiona. Real je sa 3:0 slavio u revanšu protiv Volfsburga, posle poraza rezultatom 2:0 na gostovanju, a sva tri gola postigao je upravo Portugalac. "Nijedan tim ne stiže do polufinala bez patnje. Odigrali smo dobro i pokazali svoje drugo lice. Kristijano je odličan fudbaler. Sigurno je presrećan zbog svojih golova, ali još srećniji zbog pobede tima", rekao je Marselo i dodao: Ne možemo da biramo svog narednog protivnika, videćemo šta će se desiti".

08:15 - Ramos: Ronaldo je pokazao svoju veličinu
Kapiten Reala Serhio Ramos rekao je da je Ronaldo ponovo pokazao svoju veličinu. "Za sve one koji su sumnjali u njega, Ronaldo se ponovo dokazao. Potreban nam je. Postoje ljudi koji su mislili da nas čeka nemoguća misija, ali smo odlično kontrolisali utakmicu. Ovo je do sada bila komplikovana sezona za mene, sa mnogo patnje, i bila mi je potrebna ovakva noć. Bili smo senzacionalni, od prvog do poslednjeg minuta. Kada su navijači uz nas, oni su naš dodatni igrač. Tim je odigrao odlično, ali je Ronaldo bio ključan igrač", naglasio je Ramos.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE