"Pozvao sam ga posle utakmice, kad je bio u svlačionici, i on me pita šta ti je s glasom. Rekoh mu da sam ga izgubio koliko sam vikao u kolima kada je dao golove. Neverovatan osećaj", rekao je brat fudbalera Crvene zvezde koji živi u dalekoj Australiji

Specijalno iz Australije - Ljiljana Stanišić

Koliko je svet mali, prva pomisao. Koliko se voli Crvena zvezda, druga pomisao. Šetnja prelepim Olimpik parkom dovela nas je do čoveka u dresu Zvezde. Nametnula se novinarska znatiželja ko to ne može bez crveno-belih 15.000 kilometara od Beograda.

Najtrofejniji srpski klub vole i stranci, pa smo se baš zbog toga mladiću obratili na engleskom... Predstavili se i dobili odgovor - na srpskom.

Privatna Arhiva KURIR U DOMU PORODICE MILANA PAVKOVA U SIDNEJU Brat Nemanja: Plakao sam od sreće kad mi je brat srušio Liverpul! (KURIR TV)
- Ja sam Nemanja, brat Milana Pavkova - pojašnjava nam. Pa, da li je moguće? Od tolikog sveta, toliko ljudi, da baš... Posle kraćeg razgovora, Nemanja nas poziva da upoznamo njegovu porodicu.

img2150.jpg
Privatna Arhiva 
nemanja mihajlovićfoto: Privatna Arhiva


Dogovaramo se.


Baka Stana, brat Dragan, snajka Sanja i naslednica Lana - porodica Mihajlović. Oduševljeni dolaskom ekipe Kurira, dočekuju nas roštiljem.

img2144.jpg
Privatna Arhiva 
nemanja mihajlović ekipu kurira dočekao sa zastavomfoto: Privatna Arhiva


Pitamo odmah Nemanju za pojašnjenje rodbinskih odnosa s Pavkovom.
- Milan mi je brat od tetke. Od rođenja živim u Sidneju, ali trudim se da kad god mogu, dođem u Srbiju. S Milanom se čujem svaki drugi dan i veoma sam ponosan. Oduševio sam se što je zahvaljujući njemu Crvena zvezda pobedila Liverpul. To je veliki uspeh - kaže Nemanja, a nadovezuje se ponosna baka, koja redovno gleda sve utakmice i svakodnevno čita srpske novine kako bi videla unuka.

img2146.jpg
Privatna Arhiva 
porodica Mihajlovićfoto: Privatna Arhiva


- Milan je naš ponos. Kad se rodio, moj bivši muž je voleo da ide kod njegovog oca Nikole, a Milan je s godinu i po dana držao loptu u jednoj ruci. Malo dete drži veliku loptu. Odmah sam rekla da će od njega nešto da bude. Osećaj me nije prevario, sada sam srećna i puno mi je srce kad god ga vidim na terenu. Nije se desilo da propustim nijedan meč - zbori baka Stana.

img2151.jpg
Privatna Arhiva 
foto: Privatna Arhiva

Nemanja nam je prepričao momenat kada saznaje da je njegov brat dao
dva gola Liverpulu.
- Bilo je šest sati ujutru, krenuo sam na posao. Na telefonu sam gledao utakmicu Zvezda - Liverpul. U jednom trenutku čujem kako komentator viče: "Pavkov, Pavkov, Pavkov... Goooooooool". Nisam mogao da verujem! Stao sam na pumpu i otišao da platim na kasu, vraćam se i vidim na telefonu - 2:0. Gledam ko je strelac - Milan, moj brat! Počeo sam da slavim i da plačem od sreće. Pozvao sam ga posle utakmice, kad je bio u svlačionici, i on me pita šta ti je sa glasom. Rekoh mu da sam ga izgubio koliko sam vikao u kolima. Neverovatan osećaj.

img2152.jpg
Privatna Arhiva 
novinarka kurira Ljiljana stanišić sa bratom milana pavkovafoto: Privatna Arhiva


Tu nije bio kraj pričama o ta čuvena dva gola.
- Kada je Milan srušio Liverpul, sedeo sam s kolegama s posla. Oni su Irci i povela se priča o tome kako je neki nepoznati fudbaler iz Srbije dao dva gola Liverpulu. Ja sam ponosno rekao: "To mi je brat." Onu su počeli da se smeju i nisu mi poverovali. Okrenuo sam glavu, nije me ni zanimalo šta misle jer nisam ni želeo da im dokazujem. Dovoljno mi je bilo to što je Milan postigao uspeh -poručio je Nemanja Mihajlović.


Nadaju se poseti
Milane, dođi, čekamo te!

Drugi Milanov brat Dragan takođe je igrao fudbal, a za Pavkova je, kako kaže, oduvek verovao da će biti dobar sportista.
- Znao sam to od malih nogu da će Milan biti veliki fudbaler. Bilo bi nam drago da nas poseti i da ovde obeležimo njegov uspeh. Voleo bih da ga posluži sreća i zdravlje i da mu sve najbolje ide u životu. Zaslužio je to jer su mu porodica i sport na prvom mestu. Naravno, i snajka je presrećna zbog Milanovog uspeha, a malena Lana raduje se što će da lično upozna strica.

uspomene...foto: Privatna Arhiva

Otkrivamo
Zvezda - njegova životna želja

Tokom razgovora s Milanovom porodicom, Nemanja nam je otkrio jedan zanimljiv detalj.
- Evo šta je igra sudbine... Njegova životna želja je bila da obuče dres Crvene zvezde. Dok je bio član Vojvodine, verovao je da će se to ostvariti, ali nije, već je do toga došlo nekoliko godina kasnije, kada su ga crveno-beli spazili u Nišu.

kurir.rs / Ljiljana Stanišić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: