Nakon smrti Dijege Maradone neke tajne iz njegovog života ugledale su svetlost dana.

Naime objavljena je priča koja se držala u najvećoj tajnosti.,

Legendarni britanski muzičar Erik Klepton ponudio je svojevremeno Argentincu da se na Karibima leči od zavisnosti od narkotika

Do svega je preko izvesne Brazilke Nidie koja je došla u London da studira engleski jezik. Volela je fudbal i bila je čistačica, ali i jedina spona Erika Kleptona sa izvorom koji je saznao za ovu priču.

Maradona je došao na Kubu kako bi se izlečio pošto mu se zdravstveno stanje pogoršavalo iz dana u dan i zvučao je veoma loše.

Ništa nije bilo lako tih dana na Kubi, Dijegovi prijatelji su se smenjivali u posetama, a došlo je i loše društvo koje je napravilo situaciju još gorom

iii.jpg
EPA/TATYANA ZENKOVICH 
foto: EPA/TATYANA ZENKOVICH

Menadžer Maradone Giljermo Kopola je u skrivenim porukama rekao izvoru da su svi tamo prisluškivani i praćeni, a da predsednik Kube Fidel Kastro nije zainteresovan za čitavu situaciju.

Dva novinara su, nakon interesovanja Kleptona, uspela da povežu Maradonu sa muzičkom zvezdom koja je bila spreman da mu sredi lečenje u najboljoj klinici na Karibima.

Kompromis je usledio - sve će se držati u tajnosti. Neće se pisati o tome dok je Dijego živ.

Bolnica na Karibima biće spas za Dijega, mislio je Klepton ali i novinari koji su ih povezali.

Tamo je bila oaza mira, mesto gde će zauvek završiti sa porocima i promeniti mu život

Klepton je na Karibima, tačnije na ostrvo Antigva osnovao "Crossroad Centar" još 1988. godine upravo u takve svrhe, te je obećao da Maradona neće platiti ni penija za tretman.

Proces bi se odvijao u 12 koraka u raju koji će ga odvojiti od svega štetnoga po njegovo zdravlje.

Klepton je tada otišao u Japan gde je održao koncert dok je Maradona još uvek bio na Kubi gde je svakodnevno menjao raspoloženje i brojeve telefona.

Nakon mnogo problema njih dvojica su se konačno čula, a prevodilac je bio spreman.

kim-dzong-col-kim-dzong-un-erik-klepton-koncert.jpg
Beta 
foto: Beta

Gitarista mu je rekao koliko ga poštuje i izneo mu ponudu. Svi su prihvatili aranžman, Maradona je obećao da će otići na lečenje što je obradovalo sve dobronamerne ljude oko njega uključujući i menadžera Kopolu.

Videlo se svetlo na kraju tunela.

Međutim Dijego nikada nije došao na odredište, ostao je na Kubi.

Klepton nije uspeo u nameri da ga odvuče od loših stvari.

Kurir sport