Srpski trener žrtva interesa i moćnih lobija koji vladaju u ruskom fudbalu

Marko Nikolić od danas i zvanično nije trener moskovske Lokomotive. Raskinuta je saradnja, a srpski trener nije iz cele priče izašao oštećen, štaviše, na njegov račun biće uplaćeno 3.000.000 evra, uz njegovu reč, da ne preuzme nijedan klub do januara.

A, šta se u stvari desilo? Šta se to dogodilo između Marka Nikolića i Lokomotive, kluba sa kojim je u maju ove sezone produžio ugovor do leta 2024. godine, vredan po sezoni 1.800.000 evra.

Celu stvar otkriva kolumnista ruskog sportskog dnevnika "Sport ekspres" Igor Rabiner. Iza smene Marka Nikolića stoji nemački lobi u Lokomotivi, tačnije nemački direktorski tandem Ralf Rangnik i Tomas Corn.

Tandem Rangnik i Corn počeo je da dovodi igrače u klub, bez konsultacija sa trenerom Nikolićem, iako je on imao neke druge želje. Za sedam miliona evra iz druge francuske lige iz Kaena stigao je Aleksis Beka-Beka, a na pozajmicu Čelsijev pitomac Tino Andžorin. Da zlo po Nikolića bude veće, počeli su da mu se povređuju igrači kao što su Muriljo, Tin Jedvaj, Stanislav Magejev, Pablo... I usledili su slabiji rezultati u prvenstvu Rusije, gubitak Superkupa od Zenita, porazi od ekipa iz donjeg dela tabele, ogroman pritisak i na kraju sporazumni prekid saradnje. Spekuliše se da tandem Rangnik - Corn već ima nekoliko kandidata za šefa Lokomotive. Prvi je Domeniko Tedesko, bivši trener moskovskog Spartaka sa kojim je Corn radio u tom klubu, a drugi Robert Klaus, trener Nirnberga za koga bi trebalo platiti obeštećenje.

16559091609c23fc3044d795595733-w640.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

Ruska javnost piše da je Marko Nikolić postao žrtva interesa i moćnih lobija, te da iz cele priče nije loše izašao, jer je klub odlučio da ga dobro obešteti sa tri miliona evra. Potvrdu cele priče da je njegov menadžer Dejan Joksimović, čovek koji već nekoliko decenija uspešno radi u Rusiji i koji je u tu zemlju svojevremeno doveo Nemanju Vidića, Mihajla Pjanovića, Laneta Jovanovića i Miloša Krasića.

- Marko Nikolić je napustio Lokomotivu! Prerano je govoriti o novom klubu. Mislim da 90 odsto neće voditi novu ekipu do zime - rekao je Dejan Joksimović za ruske medije.

Interes za Marka Nikolića postoji, od Italije preko Specije do Parme, a pojavila se i vest iz Bugarske, da ga želi Ludogorec.

Kurir sport