Svetozar Mijailović ubeđen da će Dejan Stanković i fudbaler vrlo brzo izaći iz krize koja je rezultirala neuspehom protiv Radnika

Prosula je Crvena zvezda bodove u Surdulici protiv Radnika, porazom od 1:2 (0:1). Zaostatak za Partizanom iznosi pet bodova, što nije nenadoknadiva prednost, ali svakako sve u klubu, posebno trenera Dejana Stankovića i fudbalere stavlja pod dodatni pritisak.

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović u razgovoru za Kurir kaže da se na jugu Srbije ekipi desio loš dan.

540x-540toza-5c0a68a3a11c8.jpg
Fk Crvena Zvezda 
foto: FK Crvena Zvezda

Fudbal je igra u kojoj sa sigurnošću niko ne može unapred da računa na pobedu i bodove. Osetila je to Crvena zvezda protiv Radnika, ekipe koja je upisala tek treću pobedu u prvenstvu i koja više od dva meseca nijednom svom rivalu nije dala dva gola. Sa druge strane, crveno-beli su bili u seriji od više od 500 dana bez poraza.

- Posle toliko odigranih utakmica doživeli smo poraz i to je šok za sve. Ali, to je fudbal, sport... Svaki mogući kiks treba prihvatiti kao nešto, što treba uzeti kao meru da se nastavi dalje podignute glave. Imamo i kvalitet i dobar stručni rad, kvalitetnog trenera, sve u klubu funkcioniše kako treba. Verujem da je ovo samo trentno stanje koje će se vrlo brzo prevazići, imajući iskustvo odranije - rekao je Svetozar Mijailović za Kurir i dodao:

cz-ivanic.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

- Nema problema! Ono što svakog pravog zvezdaša brine jeste poraz. Nismo ga očekivali, ali desio se. Fudbal je to, ponavljam.

Crvena zvezda igra kvalitetno u Evropi, dok se u domaćem prvenstvu muči i pati iz utakmice u utakmicu.

- Razni faktori utiču na ono što nam se dešava. Imali smo veliki broj igrača obolelih od korone i stomačnog virusa. Njihov povratak u trenažni proces nije bio lak. I sve se to odrazilo na igre tima.

cz-pavkov.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Svako ko je gledao utakmicu u Surdulici ne može da se otme utisku da lopta koju su uputili igrači Crvene zvezde nije htela u gol Radnika. Kao i u remiju protiv Vojvodine.

- Imamo problem da svaki tim koji igra protiv Zvezde uloži maksimum snage da se pokaže. I za svaki takav susret treba tražiti odgovarajuću meru. Nekada ide, nekada ne ide i to onda treba prihvatiti. Naš suvi kvalitet koji imamo nije došao do izražaja u Surdulici, ali u narednim utakmicama pokazaćemo pravo lice.

cz-gobeljic.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Pisanja medija da titula klizi iz ruke i da je Partizan bliži trofeju sigurno vrše pritisak na sve u klubu.

- Prvenstvo je dugo, ima da se odigra još mnogo utakmica. Verujem da će svi oni koji razmišljaju na duge staze napraviti dobar rezultat. Ne odričemo se borbe za titulu, ni mi kao rukovodstvo, ni stručni tim, ni fudbaleri. Nije završena borba, mislim da tek počinje. Verujem da ćemo na kraju uspeti ponovo da osvojimo titulu i da će ona ostati u Crvenoj zvezdi - zaključio je Svetozar Mijailović.

Kurir sport/A. Radonić