Na današnji dan 1980. godine rođen je engleski fudbaler Ešli Kol.

Ešli Kol je svoju karijeru započeo u Arsenalu još kao igrač mlađih kategorija. Priliku da debituje dobio je 30. novembra 1999. protiv Midlzbra sa svojih 18 godina.

Svoj prvi nastup u Premijer ligi imao je 20. maja 2000. protiv Njukasl junajteda, ali te sezone je otišao u Kristal palas na jednogodišnju pozajmicu za koji je zabeležio 14 nastupa i postigao 1 gol. Nakon povrede Silvinja dobio je šansu da zaigra u jesen 2000. godine.

Nakon nekoliko izuzetnih partija uspeo je da izbori startno mesto u timu, iako se Silvinjo u međuvremenu oporavio od povrede. Za Arsenal je igrao do 2006. i osvojio veliki broj titula među kojima su i 2 osvojene Premijer lige.

gggg.jpg
AP 
foto: AP

Nakon dugih pregovora sa Čelsijem došao je u ovaj tim 2006. u zamenu za 5 miliona evra i Vilijama Galasa. Svoj debi je imao 31. januara 2006. protiv Čarlton atletika. Svoj prvi, i za sada jedini gol za Čelsi je postigao 1. marta 2008. protiv Vest Hem junajteda.

Za seniorsku reprezentaciju Engleske ukupno je odigrao 107 utakmica i nije postigao ni jedan gol. Debitovao je 28. marta 2001. protiv Albanije. Igrao je na četiri svetska prvenstva (2002, 2006, 2010 i 2014) i na dva evropska prvenstva (2004 i 2012).

Ali ono po čemu se Elšli Kol poznat široj javnosti jesu skandali. I samo skandali! Seks skandali!

Varao suprugu sa Plejboj zečicom

Britanska Plejboj zečica Melisa Hov priznala je da bila ljubavnica fudbalera Čelsija Ešlija Kola u vreme dok je on oženjen sa Šeril Kol.

"Imali smo seks svuda po kući u kojoj je on živeo sa svojom suprugom", izjavila je Melisa.

Ešli i Šeril su se razveli u septembru 2010. godine, pošto je fudbaler priznao da je imao brojne ljubavne avanture.

Kol je slao svog vozača po Melisu da je doveze u njegovu kuću, ali je svojoj ljubavnici zabranio da o tome priča.

"Vozač je bio vrlo tajnovit. Meni su rekli da nikome ne pričam gde idem i šta radim", rekla je Melisa, koja je u prethodnom periodu često bila upletena u razne seks skandale, pišu ostrvski mediji.

kol-ap01.jpg
AP 
foto: AP

Startovao Vojvotkinju od Saseksa

Megan Markl,supruga princa Harija, otkrila je da ju je pre izvesnog vremena "startovao" Ešli Kol.

"Počeo je da me prati na društvenim mrežama i pisao mi je nekoliko puta", rekla je Megan.

w-57189742.jpg
EPA/Peter Foley 
foto: EPA/PETER FOLEY

"Pitao me je da li želim da se vidimo. Tražila sam savet od jednog novinara koji mi je rekao da je bolje da ne odgovaram na njegove poruke", priznala je Megan.

Bivši fudbalski reprezentativac Engleske Ešli Kol završio je karijeru 2019. godine. Posle isteka ugovora sa Derbi Kauntijem na kraju sezone, odlučio je da stavi takčku na igračku karijeru u 38. godini i sada će se posvetiti trenerskom poslu.

(Kurir sport)