Srpski reprezentativac Dušan Vlahović nastavlja da rešeta mreže u italijanskoj Seriji A! Nakon što je u subotu uveče bio ponovo spasilac Juventusa i to protiv Bolonje, čiji je trener Siniša Mihajlović, pogotkom u 95. minutu, Vlahović je načinio svojevrsni podvig.

Naime, bio je to Vlahovićev jubuilarni 50. gol u Seriji A i tako je prišao na samo tri pogotka od obaranja srpskog rekorda u tom prvenstvu koji drži Dejan Stanković, ali je ugrožen i jedan rekord čuvenog Predraga Mijatovića!

3201-epa.jpg
EPA 
foto: EPA

Vlahović je do 50. gola u Seriji A stigao svojim 23. pogotkom u aktuelnoj sezoni. Aktuelni trener Crvene zvezde je svojevremeno u dresovima Lacija i Intera, sa kojim je bio i prvak Evrope, postigao 52 gola u Seriji A, što je najviše od nekog srpskog fudbalera u šampionatu Italije. Ali, postoji još jedan rekord koji bi bivši igrač Partizana mogao da obori.

pjimage-51.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

Predrag Mijatović je u sezoni 1995/96 postigao 28 golova u dresu Valensije, što je rekord nekog našeg reprezentativca u pet najjačih evropskih liga. Mijatović je to ostvario kao reprezentativac tadašnje SR Jugoslavije, ali i taj rekord bi čak mogao da bude oboren od strane Vlahovića.

Dušanu je potrebno šest golova, jer Juventus do kraja sezone ima još pet mečeva, što svakako neće biti nimalo lako.

Kurir sport