KURIR OTKRIVA: Francuski klub poslao ponudu za Zvezdinog klinca vrednu 1,5 miliona evra! Evo šta su odgovorili na MARAKANI!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

kapitalac

KURIR OTKRIVA: Francuski klub poslao ponudu za Zvezdinog klinca vrednu 1,5 miliona evra! Evo šta su odgovorili na MARAKANI!

Fudbal -

Od Nikole Stankovića treba očekivati mnogo, tvrde čelnici kluba iz Ljutice Bogdana

Tokom Vaskršnjih i Prvomajskih praznika bilo je živo na Marakani. Odlične rezultate kluba u protekloj sezoni prati i interesovanje za igrače. Posebno su na ceni mladi fudbaleri, tzv. "bonusi" u domaćem prvenstvu.

Nikola Stanković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Prema saznanjima Kurira talentovani fudbaler Nikola Stanković, koji ima samo 19 godina i koji je ove sezone odigrao svega pet utakmica u Superligi, na meti je nekoliko evropskih klubova. Konkretnu ponudu za dečaka koji je ponikao u omladinskoj školi Crvene zvezde poslao je francuski Lens i ona je bila vredna 1.500.000 evra.

Na Marakani nisu želeli ni da razmatraju ovu ponudu, jer smatraju da će mladi Nikola Stanković u budućnosti vredeti mnogo više, posebno kada se bude ustalio u startnih 11, jer na njega ozbiljno računaju u Ljutice Bogdana.

Nikola Stanković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Nikola Stanković (19) proveo je prvi deo sezone u Grafičaru, a onda je trener Dejan Stanković njega, Andreja Đurića i Andriju Radulovića prebacio u prvi tim Crvene zvezde, pa su momci odradili pripreme u Turskoj i sada se nalaze u timu lidera Superlige. Inače, standardni je član startnih 11 reprezentacije Srbije, uzrasta igrača do 19 godina. Prošlog leta, produžio je ugovor sa klubom do juna 2025. godine.

Nikola Stanković rođen je 24. aprila 2003. godine u Vrnjačkoj banji, a u Zvezdu je stigao 2018. godine iz kraljevačkog Apolona, regionalnom centru crveno-belih za taj deo Srbije. Za njega treneri kažu da kida podjednako na treninzima i na utakmicama, da se ne štedi, da ima tačan pas, da je uporan, te da je neverovatno brz i fudbalski inteligentan.

Nikola Stanković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Posebno fasciniraju njegove fizičke predispozicije, "Da može da trči do sutra" i da "ima najjača pluća za dve utakmice zaredom". Trener Dejan Stanković koristi ga u veznom redu, a dok je igrao u Grafičaru tadašnji šef struke Boško Đurovski stavio ga je na mesto desnog beka koje je Nikola besprekorno odradio i pokazao još jednu karakteristiku, polivalentnost.

Kurir sport / A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track