RIKARDO JE SRAMOTA ZA PARTIZAN! Dragan Đurić opleo po najboljem igraču: Prins Tejgo i Kleo su klasa za njega! Zvezda me kopira!
Foto: Starsport©

nije birao reči

RIKARDO JE SRAMOTA ZA PARTIZAN! Dragan Đurić opleo po najboljem igraču: Prins Tejgo i Kleo su klasa za njega! Zvezda me kopira!

Fudbal -

Trofejni predsednik crno-belih ima oštre zamerke po pitanju igračkog kadra

Dragan Đurić smatra da Partizan nije imao kvalitetan tim da se nosi sa Crvenom zvezdom i da je zato izgubio titulu. Povukao je paralelu sa vremenom kada je on vodio crno-bele i setio se igrača koji su tada nosili dres kluba iz Humske ulice.

Dragan Đurić
foto: Marina Lopičić

Rikardo Gomez, napadač sa Zelenoretskih ostrva, najbolji je strelac Superlige i rekorder Partizana po broju golova u jednoj sezoni, pošto je iza sebe ostavio legendu kluba Mateju Kežmana.

- Rikardo! Sramota je da jedan takav igra u Partizanu! Koliko je plaćen? Nije imao gde da igra, samo kod nas može. Koliko je Zvezdi dao golova? Šta je on za Klea ili Prinsa Tejga? A, to su bili moji stranci. Oni su davali golove Zvezdi, taj Tejgo sam je rešavao derbije. A Rikardo? Ništa. Četiri derbija ove sezone i nula golova. Nije se video pored onog malog Erakovića - nije birao reči Dragan Đurić u razgovoru za Kurir.

Rikardo Gomeš, Ivica Iliev
foto: www.partizan.rs

Mladi fudbaleri nekada su bili sinonim za Partizan, poslednju sezonu ne, a to je nešto što smeta Đuriću.

- Kada su mladi igrači u pitanju tu je najveći krivac trener. Nije afirmisao nijednog! Bio sam u klubu 35 godina, sećam se kao je Tumba uvodio igrače. Moraš da istrpiš tu decu, pa posle dobiješ Ćirića, Tomića... Doveli smo povratnike ove sezone, a minute nisu dobili Milovanović, Jović i Terzić. Treba otvoreno da se priča o tome. Klub ne može tako više da funkcioniše. Setite se kako je bilo u moje vreme. Vratio sam Mladena Krstajića iz Nemačke i uz njega iškolovao Stefana Savića. I onda ga prodao u Mančester siti, a Partizan zaradio - istakao je Dragan Đurić ponosno, a potom nastavio:

Prins Tejgo, Duško Tošić, Srđan Mijailović
foto: Starsport

- Taj Savić je već nekoliko godina među najboljim štoperima u Španiji, igra za Atletiko. Pazite sad, taj moj recept je primenila Zvezda. Doveli su Aleksandra Dragovića i on im se već isplatio, jer je uz njega stasao ovaj mali Strahinja Eraković. Iskoristila je Zvezda našu Partizanovu šemu. I taj Dragović će iškolovati Zvezdi još igrača. A, Partizan? Koga mi školujemo?

Aleksandar Dragović, Strahinja Eraković, Branislav Jovanović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Celokupni intervju sa Draganom Đurićem možete da pročitate u štampanom izdanju Kurira, a tokom dana biće objavljen i na našim veb stranicama.

Kurir sport/A. Radonić

Bonus video:

01:06

BRUKA: Fudbaleri Partizana napustili dodelu trofeja Crvenoj zvezdi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track