DONELA TITULU U 110. MINUTU PA U TRANSU SKINULA DRES: Potpuni haos pred skoro 90.000 navijača! Engleska je ŠAMPION EVROPE (VIDEO)
Foto: Profimedia

LUDNICA

DONELA TITULU U 110. MINUTU PA U TRANSU SKINULA DRES: Potpuni haos pred skoro 90.000 navijača! Engleska je ŠAMPION EVROPE (VIDEO)

Fudbal -

Ženska fudbalska reprezentacija Engleske pokorila je Evropu! U finalu je pala Nemačka nakon produžetaka rezultatom 2:1, pred prepunim tribinama Vemblija.

Nekoliko dana pre finalnog meča bilo je poznato da je čuveni stadion rasprodat i da će borbu za trofej na Evropskom prvenstvo gledati blizu 90.000 navijača.

A, u nedelju je viđen pravi spektakl i fudbalska predstava nakon koje je ogromna većina tih gledalaca zadovoljna otišla kući.

Prednost Engleskoj donela je Ela Tun u 62. minutu, a susret je u produžetke uvela Lina Magul u 79. minutu.

Pobedu domaćim igračicama donela je Kloi Keli u 110. minutu.

Dvadesetčetvorogodišnjakinja koja igra za Mančester siti u čitavoj euforiji je skinula dres tokom proslave i time dodatno razgalila oduševljenu publiku.

Engleska je prvi put u istoriji osvojila Evropsko prvenstvo, a zanimljivo je da je u finalu pobedila najuspešniju ekipu, pošto je Nemačka čak osam puta bila najbolja na starom kontinentu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track