BENZEMA FURA ČUKU OD POLA MILIONA EVRA, A LEVA SAT OD 60 EVRIĆA: Francuz pokazao luksuz, a Poljak skromnost na dodeli Zlatne lopte
Foto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia, richardmilecom, wwwcasioeuropecom

nebo i zemlja

BENZEMA FURA ČUKU OD POLA MILIONA EVRA, A LEVA SAT OD 60 EVRIĆA: Francuz pokazao luksuz, a Poljak skromnost na dodeli Zlatne lopte

Fudbal -

Skromnost i raskalašnost. Vrlina i mana. Može li se tako protumačiti postupak Roberta Levandovskog i Karima Benzeme na dodeli nagrada tokom manifestacije Zlatna lopta u Parizu?

Robert Levandovski
foto: Profimedia

Robert Levandovski se na svečanosti pojavio uredno skockan sa časovnikom vrednim u slobodnoj prodaji svega 60 evra. S druge strane, dobitnik glavne nagrade Karim Benzema takođe je bio pristojno obučen, baš onako kako pravila nalažu, ali sa satom čija cena izaziva glavobolju - 550.000 evra! Prema nekim portalima, cena tog sata ide i do 750.000 dolara.

Robert Levandovski
foto: Printskrin

Poljski fudbaler Robert Levandovski, obučen u elegantno crno odelo s crnom leptir-mašnom, oko ruke je imao časovnik marke "kasio vintidž A159WGEA-1EF", jednostavan, a pristojan. Ovakve satove gotovo da ne nosi nijedan fudbaler koji zarađuje na desetine miliona evra godišnje.

Ali ne i Robert Levandovski, koji je inače u Parizu primio ponovo nagradu "Gerd Miler". I da, da ne zaboravimo, Poljak godišnje u Barseloni zaradi oko 23.000.000 evra.

Karim Benzema, Zlatna lopta
foto: Profimedia

S druge strane, Francuz alžirskog porekla Karim Benzema, dobitnik Zlante lopte, sijao je od luksuza i nosio časovnik vredan 7.000 puta više od Poljakovog. Na zglobu njegove ruke u oči je upadao sat marke "rišar mil RM65-01" u roze zlatu. Karim Benzema poznat je kao veliki kolekcionar satova, a ovo je prvi put da je sa ovim modelom viđen u javnosti.

Karim Benzema
foto: Printskrin

Radi se o split-sekend hronografu u roze zlatu na gumenom kaišu. U slučaju da sat nije optočen roze zlatom, cena mu je "svega" 300.000 evra. Inače, Benzema godišnje zarađuje kao i Levandovski - 23.000.000 evra.

Temom časovnika Roberta Levandovskog bavili su se i mediji u Španiji. Oni navode da Poljak nije škrtica, već da jednostavno skupocenim satom nije želeo da privlači pažnju kako se ponovo ne bi našao na meti lopova.

Robert Levandovski
foto: Printskrin/Instagram

Letos, po dolasku u Barselonu, dok je potpisivao autograme iz automobila, ukraden mu je s ruke skupoceni sat vredan 70.000 evra.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track