Istorija lošeg odnosa Zlatana Ibrahimovića i Pepa Gvardiole dobro je poznata ljubiteljima fudbala, a cela priča je upravo dobila novo poglavlje.

Trener Mančester sitija ismevao je na jednoj od poslednjih konferencija za medije Ibrahimovića i njegovu izjavu koju mu je preneo jedan od novinara.

Šveđanin je za "Kanal plus" poručio da bi španski trener mogao da fudbalski "uguši" Erlinga Halanda koji igra fantastično ove sezone.

"Može li ga Gvardiola učiniti još boljim... To vam sve zavisi koliki je ego Pepa i hoće li dopustiti da Haland bude veći od njega ili ne. On to meni nije dopustio, a nije dopustio ni mnogim igračima", poručio je Ibrahimović.

Gvardiola je sarkastično odgovorio.

"U pravu je, potpuno je u pravu. U ovom klubu, u ovoj ekipi, moj ego je iznad svega, iznad svakog igrača. Ne sviđa mi se kada Erling zabije tri gola i svetla reflektora budu uperena ka njemu. Tako sam ljubomoran! Iskreno, baš sam ljubomoran. Rekao sam mu: Erling, molim te, prestani s golovima, inače u novinama neće pisati o meni i samo meni. U pravu je, Zlatan me savršeno poznaje. Možda može da napiše još jednu knjigu", rekao je Pep.

Šveđanin i Španac se ne vole još iz perioda kada je trener vodio Barselonu na startu karijere, a kada je centarfor bio deo katalonskog tima.

Ibrahimović je na leto 2009. godine stigao iz Intera u Barselonu za obeštećenje približnom 70 miliona evra, a u klubu se zadržao tek jednu sezonu.

Najpre je pozajmljen Milanu, da bi sezonu kasnije "Rosoneri" otkupili njegov ugovor.

U toj jednoj sezoni u Barseloni, on je na 29 prvenstvenih utakmica postigao 16 golova uz devet asistencija, ali je sve to ostalo u senci loših odnosa sa Gvardiolom i nezadovoljstvom zbog minutaže koju je imao.

I pre nego što je napustio klub Zlatan je javno pričao o njihovom odnosu, a preko toga Pep nije želeo da pređe.

Kurir sport