ČAK 110 STRANACA IGRA U SUPERLIGI SRBIJE: Ove zime stiglo nekoliko zanimljivih fudbalera! Izdvojili su se ADO, VIGO I KOLORADU
Foto: ATSUSHI TOKUMARU / AFLO / Profimedia, FK Crvena zvezda, Raul ARBOLEDA / AFP / Profimedia

strendžeri

ČAK 110 STRANACA IGRA U SUPERLIGI SRBIJE: Ove zime stiglo nekoliko zanimljivih fudbalera! Izdvojili su se ADO, VIGO I KOLORADU

Fudbal -

Zimski prelazni rok u Superligi obeležili su strani fudbaleri. Nekoliko igrača iz zemalja sa ozbiljnom tradicijom ove igre stiglo je u Srbiju.

Edmund Ado
foto: Profimedia

Najzvučnije pojačanje svakako je dolazak Edmunda Ada u subotički Spartak. Reprezentativac Gane propustio je Mundijal u Kataru samo iz razloga, što je bio kažnjen od strane bivšeg kluba Šerifa i što nije igrao utakmice. Doveli su Subotičani i Grka Nikolaosa Baksevanosa i Bosanca Dženana Burekovića. Prema nezvaničnim informacijama Ado bi na leto trebalo da se preseli u Crvenu zvezdu...

Aleks Vigo
foto: www.crvenazvezdafk.com

Kad smo već kod petostrukog uzastopnog šampiona Srbije valja pomenuti da su ove zime crveno-beli iz Ljutice Bogdana angažovali Argentinca Aleksa Viga, igrača sa najvećom vrednosti od svih pojačanja prema Transfermarktu. Mladi desni bek stigao je iz River Plejta, a u mlađim kategorijama nosio je dres reprezentacije "gaučosa".

Andres Kolorado
foto: www.partizan.rs

Partizan je angažovao Andresa Kolorada iz Kolumbije. Radi se o momku koji fizički deluje impozantno i koji bi, ukoliko bude zdrav i spreman, mogao da bude ozbiljna akvizicija za budućnost kluba iz Humske.

Mladost GAT iz Novog Sada dovela je Amerikanca Romejna Gela, Togoanca Emanuela Hakmana i Brazilca Kristijana, koji bi mogao da bude najveće otkrovenje u Superligi jer je na mala vrata stigao iz ukrajinske Zorje. U inostranstvu su pazarili i kruševački Napredak koji je angažovao Estonca Marka Olivera Rosnupa, zatim Čukarički sa Brazilcem Rišardom i Bosancem Almirom Aganspahićem, TSC sa Mađarom Adrijanom Sokeom, Voždovac sa Japancem Arihiro Sentokuom. Samo Mladost iz Lučana i Vojvodina nisu ove zime pazarili strance.

Almir Aganspahić
foto: FK Čukarički

U kragujevački Radnički stigli su Hrvat Marko Šimić i Nigerijac Činedu Džefri, u Radnik Ukrajinac Taras Bondarenko, u Javor Brazilac Emerson Brito, u Kolubaru Nigerijac Abdul Musa Zubairu, Kamerunac Donald Mols i Hrvat Dražen Bagarić, dok je Ismael Maliga iz Obale Slonovače pojačao niški Radnički.

Ukupno u Srbiji igra čak 110 stranih fudbalera. Najviše ih je sa pasošem Crne Gore čak 21, potom slede oni iz BiH (20), Gane (7), Severne Makedonije i Brazila (6), Malija (5), Kameruna (4), Hrvatske i Nigerije (3), dok su po dvojica iz Tanzanije, Zelenoretskih ostrva, Francuske, Rusije, Senegala, Slovenije, Gambije i Gruzije.

Po jednog predstavnika u Srbiji imaju Holandija, Austrija, Švajcarska, Argentina, Slovačka, Kanada, Ukrajina, Zambija, Mađarska, SAD, Obala Slonovače, Gabon, Togo, Kolumbija, Jamajka, Grčka, Izrael, Estonija i Japan.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Najskuplje igrače iz inostranstva u svojim redovima ima Crvena zvezda, a posebno je zanimljiva kategorija onih koji su uslovno stranci. Mirko Ivanić koji pored srpskog ima i pasoš Crne Gore, ujedno i najvredniji fudbaler Superlige, ima cenu od 8.000.000 evra prema Transfermarktu. Drugi po vrednosti u klubu sa Marakane je Aleksandar Dragović iz Austrije (5.000.000), a treći Milan Borjan sa kanadskim i srpskim papirima (1.200.000).

TOP pojačanja iz inostranstva

Aleks Vigo

Godine: 23

Pozicija: desni bek

Zemlja: Argentina

Bivši klub: River Plejt

Sadašnji klub: C. zvezda

Vrednost: 2.200.000 evra

Edmund Ado

Godine: 22

Pozicija: zadnji vezni

Zemlja: Gana

Bivši klub: Šerif

Sadašnji klub: Spartak

Vrednost: 1.000.000

Andres Kolorado

Godine: 24

Pozicija: zadnji vezni

Zemlja: Kolumbija

Bivši klub: Kortulua

Sadašnji klub: Partizan

Vrednost: 1.000.000

Kristijan

Godine: 23

Pozicija: desno krilo

Zemlja: Brazil

Bivši klub: Zorja

Sadašnji klub: Mladost GAT

Vrednost: 600.000

Emanuel Hakman

Godine: 27

Pozicija: desni bek

Zemlja: Togo

Bivši klub: Žil Visente

Sadašnji klub: Mladost GAT

Vrednost: 400.000

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track