TURSKI FUDBAL ZAVIJEN U CRNO! Ugašeni životi mladih fudbalerki u razornom zemljotresu (FOTO)
Foto: AP/Hussein Malla, AP / Emrah Gurel, TFF

ZEMLJOTRES

TURSKI FUDBAL ZAVIJEN U CRNO! Ugašeni životi mladih fudbalerki u razornom zemljotresu (FOTO)

Fudbal -

Broj mrtvih u zemljotresu u Turskoj i Siriji raste iz sata u sat, spasilački timovi i dalje očajnički tragaju za bilo kakvim znacima života ispod ruševina, a šanse da se pronađu preživeli se smanjuju kako vreme odmiče.

Među onima čija su tela izvučena iz ruševina su i dve mlade tuske fudbalerke, a vest o njihovoj smrti objavio je tamošnji Savez.

"Sa velikom tugom saznali smo da je Buse Čoskun, članica Bejkentspora, izgubila život u potresu koji je ugušio našu zemlju. Neka joj se Bog smiluje. Naše saučešće njenoj ožalošćenoj porodici, prijateljima i zajednici Bejkentspora", piše u objavi Fudbalskog saveza Turske.

Nekoliko sati kasnije oglasili se i obavestili javnost da je poginula i Elif Bere Uzun, koja je igrala za Demirspor.

Broj poginulih u razornim zemljotresima koji su pogodili Tursku i Siriju u ponedeljak dostigao je najmanje 24.178, saopštile su vlasti. U Turskoj je broj poginulih porastao na najmanje 20.665, prema podacima državnog predsedništva za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama SAKOM.

1 / 18 Foto: Privatna Arhiva

U Siriji, ukupan broj ili mrtvih iznosi 3.513, uključujući 2.166 u oblastima pod kontrolom pobunjenika na severozapadu zemlje, prema podacima civilne odbrane "Belih šlemova", i 1.347 mrtvih u delovima Sirije pod kontrolom vlade, prema sirijskom državni mediji.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track