U poslednjoj utakmici na bazičnim pripremama u Sloveniji Napredak je odigrao nerešeno (2:2) sa ekipom Celja, vicešampionom Slovenije. Čarapani su vodili dva puta, ali nisu uspeli da obezbede pobedu.

Prvi gol za Čarapane je postigao Đorđe Jovanović, posle oduzete lopte na polovini kruševačkih crveno – belih. Usledila akcija sa nekoliko paseva, zatim je lopta stigla do Đorđa Jovanovića, а mladi napadač je snažno opalio sa desetak metara i savladao golmana Celja.

Slovenci su izjednačili sa penala, koji je bio diskutabilan, a zatim je Napredak brzo uzvratio. Novajlija Babić je bio precizan sa dvadesetak metara, njegov šut golman Celja nije uspeo da odbrani. Pri samom kraju utakmice Celjani su ponovo izjednačili, posle kornera, a Napretkovci nisu znali da obezbede pobedu.

Napredak je poslednju utakmicu u Sloveniji odigrao u sledećem sastavu: Savić - Mršić, Đeković, Jovanović S., Prijović - Babić, Ljubomirac - Stoiljković, Stanojlović (Marinković N.), Jovanović Đ (Marinković J.), - Nenadović.

-U prethodne dve, u odnosu na utakmice sa Istrom i Rudešom očigledan je veliki pomak i evidentna razlika u svim fazama igre. Polako se nameštamo, sve bolje upoznajemo. Ofanzivna linija je u potpunosti nova, ali padaju golovi i to raduje.

Još više, što još uvek ima prostora za napredak, izjavio šef strućnog štaba Čarapana Dragan Perišić. Posle ove utakmiice Napredak se pakuje i vraća u Kruševac, a zatim sledi završna faza priprema za novi šampionat Super lige Srbije, koji počinje 29. jula.

Ž. M. / Kurir sport