BIVŠI ZVEZDIN ŠTOPER POTPISAO ZA BRATSKI KLUB: Ovaj momak najviše na svetu voli da nosi dres CRVENO-BELE BOJE
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

zvanično

BIVŠI ZVEZDIN ŠTOPER POTPISAO ZA BRATSKI KLUB: Ovaj momak najviše na svetu voli da nosi dres CRVENO-BELE BOJE

Fudbal -

Srđan Babić, fudbalski reprezentativac Srbije, potpisao je ugovor sa Spartakom iz Moskve, objavio je trofejni ruski klub.

Srđan Babić
foto: Francis Gonzalez/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nekadašnji defanzivac Crvene zvezde koji ima 27 godina stavio je paraf na trogodišnji ugovor sa crveno-belima. Pre prelaska u Spartak, Srđan Babić je igrao za špansku Almeriju, sa kojom je takođe imao dogovor do 2026. godine.

Visoki defanzivac rođen u Banjaluci, prošao je lekarske preglede u Moskvi i u novoj sezoni igraće u dresu sa brojem šest. Zanimljivo je da je Srđan Babić u karijeri igrao za četiti kluba crveno-bele boje - Vojvodinu, Crvenu zvezdu, Almeriju i sada Spartak. Ostala dva, Sosijedad i Famalikao imaju drugačije nijanse na dresovima.

Ranije su se pojavile informacije da će moskovski klub platiti oko 5.000.000 evra za transfer srpskog defanzivca, dok će Babićeva plata u Spartaku biti 1.500.000 evra godišnje.

Babić je prošle sezone za Almeriju odigrao 34 meča u španskom prvenstvu i na njima postigao tri gola. Srbin je uspeo da upiše i jedan susret za španski klub na početku La Lige.

Srđan Babić
foto: www.spartak.com

Od bivših fudbalera Crvene zvezde, dres Spartaka iz Moskve nosili su Mihajlo Pjanović, Nemanja Vidić, Marko Petković i Nikola Maksimović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track