HRVAT OTVORIO DUŠU! Doživeo SAOBRAĆAJKU, pa ga zadesila JEZIVA SUDBINA, život mu spasili Srbin i Crnogorac!
Foto: Starsport

JEDVA JE PREŽIVEO

HRVAT OTVORIO DUŠU! Doživeo SAOBRAĆAJKU, pa ga zadesila JEZIVA SUDBINA, život mu spasili Srbin i Crnogorac!

Fudbal -

Fudbal često piše najlepše, ali i najteže životne priče, a jedna od njih definitivno je ona kroz koju je prošao Hrvat Ante Vukušić.

Nekadašnji igrač Kolubare, koji je tokom karijere promenio veliki broj klubova, otkrio je kako mu je period u ruskom klubu Tosno bio najteži i da je vodio životnu bitku koju je dobio zahvaljujući Srbinu i Crnogorcu.

- Povreda u Rusiji mi je najgori trenutak u karijeri. Mislio sam da imam problem sa leđima, što je povreda koju sam vukao dve ili tri godine, a saznao sam da su u pitanju pluća. Ostao sam u šoku, prvo sam mislio na najgore. Niko nije pričao tamo engleski jezik, na kraju su me spasili dva prijatelja, Crnogorac Mladen Kašćelan i Srbin Rade Dugalić. Da nisu oni bili u klubu, ne znam kako bi operacije i ludosti prošle - otvorio je dušu Vukušić u podkastu "Inkubator".

Ante Vukušić
foto: Starsport

Zatim je otkrio i kako je došlo do problema sa plućima.

- Vraćao sam se kući pred Božić. Nisam brzo vozio, možda 120 km/h, bio sam neiskusan vozač, ušao sam u tunel, isušile su mi se gume i kada sam izašao naišao sam na poledicu, zgazio sam kočnicu i slupao sam auto totalno. Sa ženom i prijateljom sam bio, nikome ništa nije bilo - istakao je Hrvat, pa dodao sa kakvim se sve situacijama suočavao:

- Tada sam nabio pluća. Napukao mi je gornji deo i stvarao mi probleme. Mislio sam "mlad sam, šta ću kod doktora"... Mislio sam da je ništa, da će proći. Nisam mogao da dišem na pripremama, molio sam Boga da što pre završim trening. Imao sam osećaj kao da mi je nešto puklo i da mi skače mišić gore-dole. Gušilo me je. Kasnije je ustanovljeno da je vazduh ulazio.

Nastavio je sa jezivim detaljima borbe za život.

- Klub mi je rešio najboljeg doktora, videli su da je to posledica. išao sam lasersku operaciju, 20 minuta je trajala... Doktor mi je rekao da odem u prvu crkvu i pitali su se kako sam uopšte živ za te dve, tri godine - zaključio je Ante Vukušić.

Kurir sport / podkast "Inkubator"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track