"DOBRO SI, NASTAVI DA IGRAŠ!" Postao je LEGENDA I HEROJ NACIJE! Ceo meč odigrao RAZBIJENE GLAVE, dres pocrveneo od krvi (VIDEO)
Foto: Printscreen

NEPONOVLJIVI!

"DOBRO SI, NASTAVI DA IGRAŠ!" Postao je LEGENDA I HEROJ NACIJE! Ceo meč odigrao RAZBIJENE GLAVE, dres pocrveneo od krvi (VIDEO)

Fudbal -

Neke utakmice pamtimo zbog kvaliteta, neke zbog golova, a neke zbog neobičnih stvari postaju legendarne.

Jedan takav meč odigrali su reprezentacije Švedske i Engleske, a uprkos tome što je završena rezultatom 0:0, o njemu se i danas priča.

Razlog za to je Teri Bučer, nekadašnji engleski reprezentativac i trener. Za Englesku je odigrao 77 utakmica, a pomenuta protiv Švedske obeležila mu je karijeru.

Legendarni snimci i fotografije koje su nastale na utakmici odigranoj 6. septembra 1989. godine, kao i nakon nje, gledaju se i 34 godine kasnije.

Bučer je pokazao neverovatan nivo patriotizma, a trener, lekari i pravila fudbala, način na koji ne treba da se reaguje u situaciji koja se dogodila.

1 / 4 Foto: Printscreen

Prilikom jednog duela u prvom poluvremenu, Bučer se sudario sa protivničkim igračem i tom prilikom razbio glavu.

Počeo je da krvari, lekarski tim je zavio defanzivca, koji je nastavio meč, ali i nastavio da krvari.

Na poluvremenu je dobio pet šavova, ali je još jedan centimetar rane bio nezašiven.

- Bobi Robson (tadašnji selektor) mi je samo rekao 'dobro si, nastavi tako', pa sam izašao na drugo poluvreme. Na kraju utakmice sam dobio još dva šava. Bobi je govorio da sam imao 22, ali on je uvek voleo da preteruje sa ovakvim stvarima - poručio je Bučer pre nekoliko godina kada se prisećao utakmice.

I u takvom stanju je zaista odigrao drugo poluvreme, loptu udarao glavom, kao da ne postoji nikakav problem.

U jednom trenutku imao je veliki problem, pošto je od količine krvi na licu imao problem sa vidom. Svakog trenutka njegov dres je postajao sve crveniji, a nakon utakmice lekari su ga izneli sa terena. Pre toga su nastale legendarne fotografije.

Naravno, cela situacija ostavila je posledice, a srećom one nisu bile ozbiljnije.

- Imajte na umu da sam izgubio dosta krvi i da sam se osećao malo potreseno, jer se jasno sećam da sam celoj novinarskoj ekipi kupio piće na aerodromu u Stkoholmu na putu kući. Sledećeg dana sam odleteo u Škotsku pošto sam igrao za Rendžers. Na treningu u petak ujutru, trener, Graem Souns me je jednom pogledao i rekao mi 'dobro si'. Ne biste se sada izvukli s tim. Trebalo je da obavim nešto u petak popodne, ali sam se osećao jako omamljeno i malaksalo pa sam zaplakao i otišao kući. Spavao sam od petka popodne do subote ujutru.

Na kraju je posle svega bilo i lepih stvari.

- Iz svega je izašlo nešto dobro, prašak za veš nam se obratio da napravimo reklamu. Dobio sam šestomesečnu zalihu praška za veš za koju smo morali da pronađemo mesta u garaži. Prodao sam jedan od dresova koje sam nosio te noći da prikupim novac u dobrotvorne svrhe, a drugi sam pozajmio Škotskom muzeju fudbala. Opran je i na njemu nema ni mrvice krvi - poručio je on svojevremeno.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track