Novi trener Radničkog iz Kragujevca Feđa Dudić zvanično je predstavljen u prostorijama kluba.

U Kragujevac stiže umesto Dejana Joksimovića, koji je otišao zbog slabih rezultata i zbog činjenice da ekipa zauzima poslednje mesto na tabeli Superlige Srbije sa samo tri boda.

Sportski direktor Slavko Perović je nahvalio novog trenera i naglasio da je sa njim i ranije bilo kontakata, ali da su se "kockice" tek sada poklopile.

Dudić je najavio veliki rad i bolje rezultate:

"Da je situacija dobra, ja sad ne bih bio ovde, da se ne lažemo. Pratio sam dosta utakmica Radničkog ove i prošle sezone i mogu da kažem da je tu bilo dosta dobrih stvari, da je moj prethodnik radio dobar posao, ali u fudbalu je rezultat jedino merilo i zato sam ja sada tu. Pogled na tabelu nije dobar, ova ekipa vredi puno više, prošle godine je igrala plej-of i moj zadatak je da što pre popravimo rezultate", rekao je Dudić, koji će po prvi put raditi u Srbiji.

"Sudbina je tako htela, da to bude baš Kragujevac. Ja sam imao ranije dogovor sa Novim Pazarom, pa su se desile neke stvari o kojima sve znate i nisam preuzeo taj tim, letos sam imao dogovor sa Kolubarom, ali je ona onda izbačena iz lige, tako da mi je Kragujevac očigledno bio suđen. Prvi utisci su jako dobri, imamo sjajne uslove, dopada mi se ekipa i verujem da ću što pre uspeti da implementiram moje ideje i da ćemo već protiv Radnika izgledati dobro. Ovaj tim mora da zna na koji način se pobeđuje, ali i na koji način se gubi. Naravno, trebaće vremena da napravimo neki kontinuitet, ali ubeđen sam da nas čekaju kvalitetne stvari. Ja već prikupljam informacije, reakcija igrača na treningu je bila odlična, imam veliki motiv da se dokažem u Srbiji i mislim da sam na pravom mestu", završio je Dudić.

Dudić je bez angažmana bio od prošle godine, kada je napustio klupu Sarajeva, a prethodno je vodio i Velež i GOŠK Gabelu.

Kurir sport