DESET REPREZENTACIJA JE VEĆ NA EURO 2024: Evo ko je već u Nemačkoj! Srbija ključni meč igra u Leskovcu sa Bugarima 19. novembra
Foto: Nemanja Nikolić

kompletiranje

DESET REPREZENTACIJA JE VEĆ NA EURO 2024: Evo ko je već u Nemačkoj! Srbija ključni meč igra u Leskovcu sa Bugarima 19. novembra

Fudbal -

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo se bliže kraju, čak deset reprezentacija već je obezbedilo plasman u Nemačku.

Srbija, Crna Gora
foto: Nemanja Nikolić

U poslednja dva kola u novembru biće poznato kojih 29 selekcija od 32 učesnika obezbeđuje vizu za EURO 2024. u Nemačkoj.

Srbija je teškom mukom pobedila Crnu Goru. U sledećem prozoru Srbija 19. novembra u Leskovcu dočekuje Bugarsku. Nacija želi pobedu, ali igra nam i remi. U isto vreme Crna Gora će igrati protiv Litvanije, ako domaćin ne pobedi Srbija je već na EP.

Španija
foto: Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Valja istaći da su plasman na EURO 2024 već obezbedili domaćin Nemačka, zatim iz Grupe "A" Španija i Škotska, iz grupe "B" Francuska, iz grupe "C" Engleska, iz Grupe "D" Turska, iz Grupe "F" Belgija i Austrija, iz Grupe "G" Mađarska i iz Grupe "J" Portugal. Ukupno je poznato deset učesnika, a u novembru će im se pridružiti još 19.

S obzirom da se na kraju računa međusobni skor, Holandiji je potrebna jedna pobeda iz dva meča u grupi "B" da se priključi Francuskoj jer je bolja od Grčke u skoru. U grupi "C" odlučivaće međusobni duel Ukrajine i Italije 20. novembra (Azuri dobili prvi meč 2:1). U grupi "D" Vels i Hrvatska imaju isti broj bodova, "zmajevi" bolji međusobni skor i ako budu imali isti broj bodova otići će na EURO.

Slovenija
foto: Markku Ulander / imago sportfotodienst / Profimedia

U grupi "E" je svašta moguće, Poljaci imaju samo jedan meč, Albanija, Češka i Moldavija po dva. U grupi "H" Slovenija i Danska su najbliži završnici jer imaju četiri boda više od Kazahstana, ali igraju međusobno na "Parkenu" 17. novembra. U Grupi "J" Slovaci su pobedili u Luksemburgu i potrebna su im dva boda iz poslednja dva kola za direktan plasman.

Poslednja tri učesnika EURO 2024. godine biće poznata u martu naredne godine kada se budu odigrali baraži Lige Nacija. Učesnici baraža biće poznati po završetku kvalifikacija u novembru. Za sada je samo Gruzija obezbedila da igra baraž iz C divizije. Baražu su blizu Izrael, BIH, Hrvatska, Italija, Poljska, Grčka, Finska...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track