PLATILI GA 75 MILIONA EVRA, A ON NE MOŽE DA SE SASTAVI! Skupoceni golgeter ima KRIMINALAN učinak, a razlog za to je NEVEROVATAN!
Foto: Nigel Keene / imago sportfotodienst / Profimedia

još jedan promašaj junajteda?

PLATILI GA 75 MILIONA EVRA, A ON NE MOŽE DA SE SASTAVI! Skupoceni golgeter ima KRIMINALAN učinak, a razlog za to je NEVEROVATAN!

Fudbal -

Nakon dobrog finiša prethodne sezone u kom su osigurali plasman u Ligu šampiona, mnogi su verovali da ćemo uz nekoliko dobrih pojačanja ponovo gledati onaj dobri stari Mančester junajted koji će biti među favoritima za osvajanje šampionske titule u Premijer ligi.

Ipak, to se nije dogodilo. Crveni đavoli ponovo su razočarali svoje navijače. U Ligi šampiona zauzeli su poražavajuće poslednje mesto u grupnoj fazi takmičenja i ostai bez proleća u Evropi, a u domaćem šampionatu trenutno su na sedmoj poziciji i imaju 11 bodova manje od lidera Arsenala.

Razočarala su i pojačanja. Velike nade polagali su svi u klubu u danskog golgetera Rasmusa Hojlunda, za kog je klub sa Old Traforda izdvojio čak 75.000.000 evra, ali mladi napadač nije opravdao očekivanja.

Istina, pokazao je talenat u Ligi šampiona gde se čak pet puta upisao u strelce, ali u Premijer ligi još uvek nije postigao nijedan jedini gol.

Rasmus Hojlund
foto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Međutim, iza poražavajućeg učinka krije se jedan neverovatan podatak koji je objavila "Opta", koja se bavi detaljnom statistikom u fudbalu. Njihovi analitičari utvrdili su da je Danac poslednji na listi napadača u Premijer ligi po primljenim dodavanjima od svojih saigrača. Naime, u 12 odigranih mečeva u domaćem šampionatu Hojlund je primio loptu u manje od 150 situacija. Poređenja radi, Son iz Totenhema je dobio pas od saigrača u 400 situacija. Dakle, možda bi i dao neki gol da dobija loptu...

Problem očito nije u Dancu, već u taktici koju je postavio holandski stručnjak Ten Hag, pošto je u sličnoj situaciji i Entoni Marsijal. Francuz je drugi napadač Junajteda koji je na pomenutoj listi odmah iza Hojlunda.

Kurir sport/J.M.

00:23

Koreografija Crvena zvezda Mančester siti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track