JOŠ JEDAN SRPSKI GOLMAN ODLAZI U PREMIJER LIGU: Cena je prava sitnica! Samo 15 miliona evra!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

na ceni

JOŠ JEDAN SRPSKI GOLMAN ODLAZI U PREMIJER LIGU: Cena je prava sitnica! Samo 15 miliona evra!

Fudbal -

Predrag Rajković, golman Majorke i reprezentacije Srbije, mogao bi tokom leta da se preseli u Premijer ligu.

Predrag Rajković
foto: pressinphoto / ddp USA / Profimedia

Sjajne partije i odbrane nekadašnjeg čuvara mreže Crvene zvezde u Španiji nisu promakle skautima brojnih klubova iz Engleske. Predrag Rajković (28) ima ugovor sa Majorkom do 2026. godine, ali se čini da su čelnici kluba odlučili da ga prodaju i dobro unovče na leto.

Nije tajna da su klubovi iz Premijer lige platežno najmoćniji, a prema pisanju španskih medija Predrag Rajković ima izlaznu klauzulu u ugovoru sa Majorkom koja iznosi 15.000.000 evra. Srpski golman uživa veliko poverenje trenera kluba sa Balearskog arhipelaga Meksikanca Havijera Agirea. Ove sezone Rajković je branio na 26 utakmica u La ligi i primio 34 gola, a na šest mečeva mu je mreža ostala netaknuta.

Portal "El Gol Digital" piše da Majorka već ima spremnu zamenu. Ukoliko Rajković bude prodat u Englesku, u klub se vraća Leo Roman, golman koji se nalazi na pozajmici u Ovijedu.

Đorđe Petrović
foto: ASHLEY WESTERN/Colorsport / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sa velikim uspehom u Premijer ligi brani golman Đorđe Petrović, koji čuva gol Čelsija. Nekadašnji čuvar mreže Čukaričkog, stigao je letos u London iz američkog Nju Inglanda u transferu vrednom 14.000.000 evra.

Predrag Rajković rođen je u Negotinu, a kao golman afirmisao se u Jagodini. U leto 2013. godine prešao je u Crvenu zvezdu. Radom i kvalitetom izborio se za status prvog golmana kod Nenada Lalatovića, istisnuvši sa crte iskusnijeg Damira Kahrimana. Dve godine kasnije, ostvario je unosan transfer u Makabi iz Tel Aviva na kojem je Crvena zvezda zaradila 3.000.000 evra.

Predrag Rajković
foto: Dado Đilas

U julu 2019. prešao je u francuski Rems za 5.000.000 evra. U julu 2022. godine pred kraj ugovora, postigao je dogovor sa Majorkom, a oni su ga Francuzima platili 2.000.000 evra. Sada je očigledno da bi Predrag Rajković mogao da ostvari najbolji transfer, ujedno i najbolji ugovor u karijeri, ukoliko ode u Premijer ligu. Osvajač je zlatne medalje sa Srbijom na Svetskom prvenstvu za omladince iz 2015. na Novom Zelandu.

Kurir sport

02:54

Dušan Tadić posle poraza od Mađarske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track