ALBERT NAĐ PRED NAPREDAK: Pobede su najbolji način da se izađe iz krize! Trener crno-belih poziva na OPREZ u Kruševcu!
Foto: Starsport©

iskren

ALBERT NAĐ PRED NAPREDAK: Pobede su najbolji način da se izađe iz krize! Trener crno-belih poziva na OPREZ u Kruševcu!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana nastavljaju takmičenje u okviru Superlige Srbije na gostovanju u Kruševcu ekipi Napretka. Duel se igra sutra od 16.00, a dan pred meč trener Partizana Albert Nađ održao je konferenciju, na kojoj je govorio o predstojećem duelu sa "Čarapanima".

Za početak Nađ se dotakao izjave koja je po njemu pogrešno protumačena.

- Napravio sam lapsus rekavši da je pred početak sezone zacrtano drugo mesto. U neprijatnoj situaciji, posle poraza od Novosađana, mislio sam jedno, a rekao sasvim drugo. Ulaskom u plej-of, naravno, cilj je bio da zadržimo drugo mesto, iza Crvene zvezde, jer nam donosi beneficije i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Nisam mislio na početak sezone - pojasnio je strateg Partizana.

Albert Nađ, Partizan
foto: @starsport

Govorio je i o tome šta bi trebalo da se promeni da bi crno-beli pobeđivali.

- Niko nije priželjkivao, pogotovo moja malenskost, da izgubim na debiju. Porazi su sastavni deo, imali smo malo vremena za promene, pogotovo posle meča sa TSC-om. Imamo ideje, pokušaćaemo da ih sprovedemo. Moramo mnogo brže, agresivnije, pogotovo u sredini, gde smo tokom sezone imali i najviše problema prototiv pokretljiih ekipa. Definitivno, moramo da pobeđujemo kako bismo zadržali drugo meso - rekao je Nađ.

Situacija je teška, ali pobede su najbolji način da se izađe iz nje.

- Posle utakmce imali smo razgovor, pre svega, mi iz stručnog štaba. Hvala treneru Teleoptika Strahinji Pandruroviću, ustupio nam je Miloša Podunavca za detaljnu analizu utakmice. Videli smo gde su bile greške! Svesni smo situacije, ne znam da li je Partizan nekad imao pet poraza zaredom u istoriji, ali nikome nije teže nego igračima. Pokušaćemo da budemo maksimalni u finišu i sačuvamo drugo mesto. Zvezda nam je pobegla ranije, ulaskom u plej-of naš cilj je da zadržimo aktuelnu poziciju - jasan je stručnjak na klupi "Parnog valjka".

Albert Nađ
foto: Starsport©

Odbrana je najslabiji deo ekipe tokom cele sezone, ali bivši reprezentativac ističe da nju ne čine samo psolednja četiri igrača.

- Moramo da se branimo od napada! Presing, u prvom planu, mnogo je bitan. Potrebno je da budemo čvršći, agresivniji, na drugu loptu pogotovu, Seri nam je mnogo problema pravio. Nismo dobro usmeravali loptu ka drugom delu terena, Napredak smo dobro snimili, pod uslovom da doteramo našu igru, biće mnogo bolje - rekao je trener kluba iz Humske.

Albert Nađ
foto: Starsport©

Dotakao se i Natha koji po njegovim rečima ima veliku ulogu u timu.

- Kad ulaziš u godine normalno da funkcionalno slabiš. Natho, ipak, ima veliku ulogu u ekipi, videlo se i protiv Vojvodine, njegovim loptama dolazili smo u šanse… Bio sam u sličnoj situaciji! I tada sam bio pametniji i znao šta mogu, šta ne, na taj način uprostio sam igru i doneo priželjkivan rezultat. Ne mora igrač da bude brz, nego brže da misli - istakao je bivši igrač Partizana.

Analizirao je i startnih 11 protiv Vojvodine.

- Igrao je Janković, jer ima sličan profil kao Severina. Uoči meča rekao je nije spreman sto odsto, zato smo dogovorili i odlučili da ostane na klupi. Bolje je da stavim bilo kog zdravog igrača, Aleksu znam od ranije iz mlađih selekcija, videlo se na prekidima da nije dugo bio na terenu. Na treningu je odlično radio prekide, na meču je bilo drugačije… Saničanin, takođe, nije bio u pogonu, ali je radio odlično i zaslužio šansu, verujem da bi i Igor rešio isto. Imao je problema i sa pritiskom navijača - iskren je popularni "Adi".

Albert Nađ
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Kao i svi navijači Partizan očekuje mnogo više od Korejca Goha.

- Došao je na kraju pripremnog perioda, očekivali smo da bude na višem nivou. Nadam se da ćemo u narednom periodu izvući najbolje od njega, koliko to je pitanje. Očekujem od svih da doprinesu više boljim rezultatima - rekao je bivši trener Teleoptika.

Osvrnuo se i na povike sa tribina.

- Kritike su sastavni deo posla – kad nemaš rezultata biće i kritika, u suprotnom svi će da te hvale! Nemam sujetu, niti sam ljut na novinare, niti bilo koga, prihvatam kritike kao normalnu stvar - zaključio je Nađ.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:56

Fudbal kao trenutno najvažnija stvar i žena kao savetnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track