REAL NA ČUDESAN NAČIN IZBORIO FINALE LIGE ŠAMPIONA: Bajern je imao sve u svojim nogama, ali je 34-godišnji Hoselu spasao "kralja"
Foto: Isabel Infantes / PA Images / Pierre-Philippe MARCOU / AFP / OSCAR DEL POZO / AFP / Profimedia

Revanš polufinala

REAL NA ČUDESAN NAČIN IZBORIO FINALE LIGE ŠAMPIONA: Bajern je imao sve u svojim nogama, ali je 34-godišnji Hoselu spasao "kralja"

Fudbal -

Fudbaleri Reala i Borusije iz Dortmunda igraće 1. juna u finalu Lige šampiona!

Real je posle čudesnog preokreta savladao Bajern sa 2:1 (0:0) i ukupnim rezultatom 4:3 izborio finale na stadionu "Vembli" u Londonu.

Real će igrati 18. finale i boriće se za 15. titulu, a Borusija za drugu u trećem finalu.

Bajern je poveo u Madridu golčinom Alfonsa Dejvisa u 68. minutu. Nemci su praktično imali sve u svojim nogama, pogotovo jer je golman Manuel Nojer branio sve. Međutim, iskusni golman je kiksnuo u 88. minutu. Ispustio je loptu, a 34-godišnji džoker Madriđana Hoselu je sproveo loptu u mrežu.

Samo tri minuta kasnije Hoselu je drugi put savladao Nojera. Sudija Marčinjak je prvobitno dosudio ofsajd, ali je VAR dosudio da je pogodak regularan.

Kurir sport

REAL - BAJERN 2:1 (0:0) (prva utakmica 2:2)

TOK MEČA

2. POLUVREME

90+12. minut - Bajernu poništen gol

Utakmica se u finišu pretvorila u pravi haos. Marčinjak je produžio utakmicu za devet minuta, pa još za pet. U 12. minutu nadoknade Bajern je postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda.

90+7. minut - Tuhel zaradio žuti karton

Prvi žuti karton na meču dobio je trener Bajerna Toas Tuhel.

90+1. minut - GOOOL! Real preokrenuo drugim golom Joselua

Marčinjak je poništio gol Hoselea zbog ofsajda, ali je VAR okrenuo odluku. Real je posle kornera igrao oko šesnaesterca, lopta je išla ka petercu, gde je Hoselu bio najprisebniji.

88. minut - GOOOL! Real izjednačio

Neverovatan kiks Manuela Nojera. Golman Bajerna je ispustio loptu, a Hoselu je sproveo u mrežu.

81. minut - Dvostruka izmena u Realu

Umesto Rodriga i Valverdea ulaze Braim Dijaz i Hoselu.

77. minut - Izmena u Bajernu

Tuhel pojačava odbranu, umesto Liroja Sanea ulazi Minjae Kim.

76. minut - Kejn je mogao da reši meč

Engleski napadač je pokušao, ali je pogodio samo spoljni deo mreže.

71. minut - Gol ili ne? VAR poništio gol Realu

Real je postigao gol. Naćo je posle kornera šutirao, lopta se od jednog igrača Bajerna odbila u mrežu, ali je bilo očigledno da je Naćo odgurnuo Kimiha.

69. minut - Dvostruka izmena u Realu

Nema šta, Anćeloti više ne može da čeka. Aurelijan Čuameni izlazi, Eduardo Kamavinga ulazi. Izlazi i Toni Kros, ulazi Luka Modrić.

68. minut - GOOOL! Bajern vodi golčinom Dejvisa

Spektakularan pogodak Alfonsa Dejvisa! Sevnula je kontra gostujuće ekipe, Dejvis je ušao u šesnaesterac iskosa sa leve strane i potom zavrnuo loptu u suprotni ugao. Lunin je bio nemoćan.

66. minut - Lunin brani šut Musijale

U jeku pritiska Reala, Bajern je izveo kontru. Musijala je ušao u kazneni prostor, šutisao iskosa sa leve strane, a Lunin odbija loptu u korner.

60. minut - I ponovo Nojer!

Bez dileme, golman Bajerna je do sada junak utakmice! Još jedna spektakularna odbrana iskusnog 39-godišnjeg čuvara mreže. Vinisijus je ušao u sredinu šesnaesterca, stvorio priliku za šut, ali njegov snažan pokušaj ide samo u korner.

59. minut - Nova sjajna odbrana Nojera

Rodrigo je izveo slobodan udarac sa oko 25 metara, lopta je išla preko živog zida, ali je Nojer krenuo na vreme i sprečio siguran pogodak.

55. minut - Još jedna šansa za Real

Vinisijus je ubacio sa leve strane po zemlji, Rodrigo je šutirao posle duela sa De Lihtom, a lopta je prošla tik pored stative.

52. minut - Vinisijus ponovo opasno preti

Treći put u uvodnim minutama drugog poluvremena Vinisijus je probio po levoj strani, ali nije uspeo da asistira saigračima.

47. minut - Šansa za goste

Antonio Dejvis je dobio sjajnu loptu od Kejna, ušao u šesnaesterac i šutirao, a lopta je proletela tik iznad prečke.

46. minut - Real odmah pripretio

Valverde nije uspeo da zahvati centaršut Vinisijusa koji je ušao u peterac iskosa sa leve strane, od svega korner za domaći tim.

Nije bilo izmena u poluvremenu, ali je Anćeloti poslao na zagrevanje Modrića, Kamavingu i Brahima Dijaza. Na drugoj strani, Miler trčkara pored linije auta.

Real, Bajern, Liga šampiona
foto: Pierre-Philippe MARCOU / AFP / Profimedia

1. POLUVREME

Kraj 1. poluvremena

Real je imao više od igre, imao zrelije šanse, ali nije uspeo da savlada sjajnog Manuela Nojera. Bajern je samo na momente pretio, no nije imao šanse iz kategorije stopostotne.

44. minut - Malo posla i za Lunina

Šutirao je Mazraui sa 30-tak metara, no to nije bio jak šut za golmana Andreja Lunina.

40. minut - Nojer za sada heroj Bajerna

Treći put u meču Manuel Nojer skida siguran gol. Šutirao je Vinisijus, tačnije pokušao da centrira, ali je išla u levi donji ugao gola Nemaca. Nemac je na jedvite jade uspeo da je izbaci u korner.

28. minut - Lunin sjajno brani šut Kejna

Kakav šut Kejna sa ivice šesnaesterca i kakva odbrana Lunina. Kejn je iz prve iz voleja šutirao, lopta je išla u donji levi ugao gola golmana Reala, ali se Lunin ispružio koliko je dugačak i poslao loptu u korner. Posle kornera bez šanse za goste.

27. minut - Veliki peh za Bajern

Prinudna izmena u gostujućem timu, Gnabri zbog povrede mora van igre, a ušao je Dejvis.

16. minut - Nikome nije jasno šta je pokušao Sane

Opasan napad po desnoj strani gostujuće ekipe, Sane je uleteo u peterac i umesto da lepo centrira, loptu je poslao daleko od gola.

13. minut - Vinisijus je pogodio stativu

U trenutku je nastao nesporazum na terenu pošto su se pojavile dve lopte. Ipak, Real je posle izvedenog auta krenuo u akciju, a Vinisijus je iskosa sa desne strane pogodio stativu. Lopta se odbila do Rodriga, čiji šut sa 6-7 metara brani Nojer.

8. minut - Prva dobra prilika za goste

Slična situacija kao malopre, ovog puta je Gnabri centrirao po zemlji, ali je Kejn bio kratak.

6. minut - Belingem zakasnio za malo

Karvahal je centrirao po zemlji, a Belingem zakasnio za malo.

1. minut - Real pripretio, prvi korner na meču

Pokušao je domaćin već u prvom napadu da pripreti, od svega korner, a posle istog bez ozbiljnije šanse.

Treneri Karlo Anćeloti i Tomas Tuhelj saopštili su sastave za meč.

Anćeloti je izvršio jednu promenu u odnosu na prvu utakmicu, Dani Karvahal je na mestu desnog beka zamenio Lukasa Vaskesa.

Za razliku od njega, Tomas Tuhelj je izvršio tri izmene u odnosu na prvi meč. U startnih 11 nema Tomasa Milera, Leona Gorecke i Kima. Umesto njih meč počinju Serž Gnabri, Aleksandar Pavlović i Matijas de Liht.

REAL - BAJERN

Stadion: Santjago Bernabeu

Sudija: Šimon Marčinjak (Poljska)

REAL: Lunjin - Karvahal, Ridiger, Naćo, Mendi - Valverde, Čuameni, Kros - Belingem - Rodrigo, Vinisijus. Klupa: Perec, Ulrajh, Upamekano, Kim, Gorecka, Šupo Moting, Saragosa, Miler, Tel.

BAJERN: Nojer - Kimih, Dajer, De Liht, Mazraui - Pavlović, Lajmer - Gnabri, Musijala, Sane - Kejn. Klupa: Kurtoa, Kepa, Militao, Modrić, Kamavinga, Hoselu, Vaskez, Sebaljos, Fran Garsija, Braim Dias, Guler.

Fudbaleri Reala i Bajerna daće večeras odgovor na pitanje ko je, posle Borusije iz Dortmunda, drugi finalista Lige šampiona.

Da li će za titulu igrati najtrofejniji evropski klub ili ćemo na Vembliju gledati nemačko finale, ostaje da se vidi u revanšu koji se igra na stadionu "Santjago Bernabeu".

Posle prve utakmice nijedna ekipa nije bliža finalu, pošto je u Minhenu bilo 2:2.

Dueli ove dve ekipe sa pravom se mogu nazvati "klasici".

Real i Bajern su odigrali najviše međusobnih utakmica u istoriji evropskih takmičenja, čak 27.

Svi sem dva su odigrani u Ligi šampiona ili nekadašnjem Kupu šampiona. Real je slavio 12 puta, jednom više od Bajerna, dok su četiri utakmice završene nerešenim rezultatom.

Kurir sport

Bonus video:

00:35

Himna Lige šampiona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track