OGLASIO SE SRPSKI KLUB ZBOG OPTUŽBI IZ UEFA ZA NAMEŠTANJE: Suočavamo se sa velikim brojem povređenih igrača...
Foto: Printscreen/Twitter

ružne stvari

OGLASIO SE SRPSKI KLUB ZBOG OPTUŽBI IZ UEFA ZA NAMEŠTANJE: Suočavamo se sa velikim brojem povređenih igrača...

Fudbal -

Disciplinska komisija FSS na osnovu dojave UEFA pokrenula je postupak protiv Dubočice iz Leskovca zbog sumnje u regularnost meča 33. kola Prve lige Srbije između Dubočice i Mladost Gat.

Prema navodima, iz UEFA je u FSS stigao kompletan materijal o svim dešavanjima pre, tokom, i nakon meča, uz izveštaj o kretanju kvota na taj susret, a predmet je stavljen pod oznaku "hitno".

stadion Dubočica
foto: Nenad Kostić

Zbog cele situacije oglasio se i leskovački klub u saopštenju u kojem kažu da nikada nisu učestvovali u nečasnim radnjama.

- Gradski fudbalski klub Dubočica iz Leskovca, obaveštava sportsku javnost pogotovo ljubitelje kluba iz Leskovca da GFK Dubočica nije učestvovala ni u jednoj nečasnoj radnji po prijavi, te da za sve imamo valjane materijalne dokaze, sa kojima ćemo se braniti i čistog obraza izaći iz svega. Zahtevamo od eksperata iz Fudbalskog saveza Srbije, da detaljno pregledaju utakmicu iz prijave, takođe i sve prethodne i buduće utakmice našeg tima na osnovu čega će ustanoviti da nije bilo nikakvih nečasnih radnji.

FK Dubočica, FK Mladost GAT, Leskovac, Stadion u Leskovcu
foto: Screenshot

- GFK Dubočica se od početka drugog dela prvenstva suočava sa velikim kadrovskim problemima (dokumentovane povrede 7 standardnih igrača), kad na to dodadamo parne kartone deševalo se da na utakmici izađemo bez 8 ili 9 standardnih igrača (dokaz protokoli sa utakmica), što je rezultovalo i pad sa drugog mesta u plejaut zonu i gole borbe za opstanak. Kada smo gubili i imali dokumentovane sporne situacije na štetu našeg kluba, nikada se nismo oglašavali već časno i stojički podnosili sve. Sigurni smo da ćemo iz ove prljave igre izaći čistog obraza, bez obzira iz čijih kuhinja se servira negativna kampanja i blaćenje našeg kluba - kaže se u saopštenju kluba sa juga Srbije.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:56

Fudbal kao trenutno najvažnija stvar i žena kao savetnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track