Raspad države, rat i sankcije devedesetih godina prošlog veka sprečile su FK Crvena zvezda da napravi veliki rezultat u evropskom fudbalu.

bolic1.jpg
Printskrin/Instagram 
foto: Printskrin/Instagram

Posle osvajanja Kupa evropskih šampiona 1991. godine u Bariju, usledio je oružani sukob "bratskih naroda" na prostoru bivše Jugoslavije, a onda i nepravedne sankcije za Srbiju i Crnu Goru. Crvena zvezda je i pored toga 1992. godine bila nadomak finala prve Lige šampiona. Iako su sve utakmice igrali van granica Srbije, u Mađarskoj i Bugarskoj, nesrećni poraz od Sampdorije u poslednjem kolu sprečio je Crvenu zvezdu da zaigra u finalu Lige šampiona protiv Barselone.

Jedan od onih fudbalera koji je nosio dres Crvene zvezde tih godina bio je Elvir Bolić, momak iz Zenice, kojeg su čelnici crveno-belih videli kao naslednika Dejana Savićevića i Vlade Stošića. Stigao je na Marakanu posle osvajanja KEŠ u Bariju, u decembru 1991. godine.

- Sa Zvezdom sam bio u kontaktu od 1989. godine kada sam bio u Beogradu na pregovorima. Igrao sam za sve omladinske selekcije bivše Jugoslavije i tu su me i primetili. Kada sam debitovao za Čelik u seniorskom fudbalu sa 16 godina, već tada je bilo mnogo interesovanja od Dinama, Zvezde i Hajduka. I onda, eto, te godine kada sam otišao u Zvezdu stvarno je sve bilo kao iz snova. Počeo sam da igram, igrali smo Ligu šampiona, delio sam svlačionicu i teren sa takvim veličinama da je to neverovatno - rekao je Elvir Bolić za "BH radio 1", i nastavio:

- Onda su u aprilu ili maju krenula ratna dešavanja u Bosni i morao sam da odem. Žao mi je što se tako desilo, jer sam sigurno mogao da ostavim veći trag. Bilo mi je jako lepo tih skoro šest meseci. Igrački sam primljen odlično od svih igrača, uprave i navijača i šteta što se tako moralo završiti.

bolic3.jpg
Printskrin/Instagram 
foto: Printskrin/Instagram

U junu 1992. godine Elvir Bolić je napustio Crvenu zvezdu, a čelnici Dragan Džajić i Vladimir Cvetković nisu mu pravili problem, iako je ima četvorogodišnji ugovor. Bio je na jednom turniru u Francuskoj, kada je izrazio želju da se ne vraća u Beograd.

U jednom razgovoru Edin Bolić priznao je da su neki ljudi pretili njegovim roditeljima, zbog toga što on igra za Crvenu zvezdu i što se nalazi u Srbiji. Trebalo je da dobije stan na Novom Beogradu, ali je zbog svega što je naveo, morao da kao momak od 20 leta donese odluku koju nije želeo, a to je da ode iz Crvene zvezde. Karijeru je nastavio u Galatasaraju, a posle kraćeg vremena prešao je u Gazijantep. Godine 1995. prelazi u Fenerbahče, gde je igrao sledećih pet godina.

bolic4.jpg
Printskrin/Instagram 
foto: Printskrin/Instagram

Igrao je Elvir Bolić za Fenerbahče u Ligi šampiona protiv Mančester junajteda i bio strelac gola na „Old Trafordu“ kojim je prekinuta serija engleskog kluba od čak 50 godina bez poraza na „Teatru snova“ u evropskim kupovima.

Poslednjih godina Elvir Bolić bavi se raznim vrstama biznisa. Prvo je menadžerisao, potom je prešao u ugostitelje, a u januaru ove godine u Sarajevu je otvorio ekskluzivni salon italijanskog nameštaja “Divani Letti”.

Elvir Bolić iza sebe ima tri braka braka. Dok je živeo u Istanbulu bio je pet godina oženjen Turkinjom Gaje. Iz drugog sa bivšom ženom Gondžom, koja je takođe Turkinja, ima troje dece, dok se po treći put oženio Asjom Behlulović koja mu je rodila još dvoje potomaka. Razvod sa prvom suprugom Gondžom punio je stupce novina i portala u BiH. A, ona je na svom instagram profilu objavljivala kako je skidala tetovaže sa tela posvećene bivšem mužu.

bolic1.jpg
Printskrin/Instagram 
foto: Printskrin/Instagram

Zanimljivo, Elvir Bolić na svojim instagram stranicama ima nekoliko objava vezanih za Čelik iz Zenice i Fenerbahče, ali nijednu za Crvenu zvezdu. Čini se da mnogo voli i motocikle, jer se često deli fotografije sa dvotočkašima.

Kurir sport

Kurir Delije, Crvena zvezda, Zenit, Marš na Drinu