DOBIJA UGOVOR PRED FINALE KUPA SA CRVENOM ZVEZDOM: Vojvodina nagrađuje pred najvažniju utakmicu u sezoni!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

novi sad

DOBIJA UGOVOR PRED FINALE KUPA SA CRVENOM ZVEZDOM: Vojvodina nagrađuje pred najvažniju utakmicu u sezoni!

Fudbal -

Pred dve možda i najvažnije utakmice u sezoni, današnju protiv Radničkog 1923 i Crvene zvezde u utorak 21. maja u finalu Kupa Srbije, čelnici Vojvodine odlučili su se za nesvakidašnji potez.

Božidar Bandović
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Vojvodina je ponudila novi dvogodišnji ugovor dosadašnjem treneru Božidaru Bandoviću, čime je rukovodstvo kluba pokazalo da veruje u njega. Ozvaničenje saradnje trebalo da bude obavljeno u petak, u službenim prostorima kluba iz Novog Sada.

To je prevashodno bila želja prvog čovek Vojvodine Dragoljuba Zbiljića koji je ovakav epilog najavio pre nekoliko dana. Predsednik Novosađana istakao je da iza Božidara Bandovića stoje rezultati, te da na osnovu toga zaslužuje poverenje i novi ugovor.

Vojvodina, Dragoljub Zbiljić, Milan Mandarić
foto: FK VOjvodina

Božidar Bandović stigao je u Vojvodinu u decembru 2023. godine, kada je zamenio Ranka Popovića. Rođen je u Nikšiću, u Crnoj Gori, a fudbalsku karijeru gradio je u Sutjesci, Crvenoj zvezdi i najviše u Grčkoj noseći dres Etnikosa, Panilijakosa, Olimpijakosa i ekipe PAOK.

Trenersku karijeru Božidar Bandović započeo je 2004. godine kao asistent u klubu Akratitos. Istu ulogu imao je u Kerkiri i Olimpijakosu. Samostalno je počeo da radi u Kerkiri 2011. godine, da bi posle toga vodio AEL i BAku iz Azerbejdžana.

Božidar Bandović
foto: Starsport

Prekretnica u karijeri Božidara Bandovića desila se 2014. godine kada je otišao na Tajland. Tamo je radio šest godina i bio trener Burirama, Tero Sasane i Saisaketa. Dva puta je bio prvak sa Buriramom, jednim od dva najpopularnija kluba na Tajlandu.

Posle Tajlanda, Božidar Bandović radio je u Indiji gde je trenirao klub Čenajin, a potom je otišao u Vijetnam i vodio Hanoi. Ponovo se vratio na Tajland i preuzeo ekipu Prečuap, da bi se vratio u Srbiju na poziv Vojvodine.

Kurir sport

00:14

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track