PIKSIJEV SPISAK ZA EURO: Ima VELIKIH IZNENAĐENJA! Čiji izostanak niste očekivali? (ANKETA)
Foto: Starsport

(ne)očekivano

PIKSIJEV SPISAK ZA EURO: Ima VELIKIH IZNENAĐENJA! Čiji izostanak niste očekivali? (ANKETA)

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je širi spisak igrača za EURO 2024.

Rok za objavu konačnih 26 putnika za Nemačku, prema UEFA pravilniku, je 7. jun i do tada će prvi čovek nacionalnog tima da saopšti imena igrača koji će predstavljati Srbiju na samitu najboljih evropskih selekcija.

Međutim, već sada možemo da pričamo o nekim igračima koji su izneli teret kvalifikacija, ali se neće naći u avionu za Nemačku jer nisu ni na širem spisku.

Darko Lazović je postigao izjedančujući gol u Bugarskoj kojim je Srbiji doneo važan bod za plasman na EP, ali za igrača Verone nema mesta među 35 fudbalera.

Darko Lazović
foto: FSS

Nećemo gledati ni napadaša LA Galaksija Dejana Joveljića, koji je u jednom trenutku bio najbolji strelac MLS lige zajedno sa Luisom Suarezom.

Dejan Joveljić
foto: FSS

Iznenađenje predstavlja i izostanak Filipa Đuričića koji je mnogo puta bio čak i član prve postave nacionalnog tima, a mesta nema ni za Uroša Račića, kao ni Marka Grujića.

Filip Đuričić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Piksi je odlučio da izostavi i Erhana Mašovića, Stefana Mitrovića, Aleksu Terzića i Matiju Nastasića, što je iznenađenje kada je odbrambena linija tima u pitanju.

Odlučio se selektor da pruši priliku nekim svežim licima, ček osam igrača iz Superlige Srbije je na širem spisku, a koliko je to ispravan potez, vreme i rezultati ćče pokazati.

Čiji izostanak je najveće iznenađenje za vas? Odgovorite u anketi.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:30

Piksi na Puškaš Areni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track