IBRO, DOSTA JE, MOGAO SI BEZ TOGA! Italijani RAZAPELI Zlatana Ibrahimovića zbog jedne fotke: Trebalo bi da misli o tim stvarima!
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

na udaru

IBRO, DOSTA JE, MOGAO SI BEZ TOGA! Italijani RAZAPELI Zlatana Ibrahimovića zbog jedne fotke: Trebalo bi da misli o tim stvarima!

Fudbal -

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović završio je prethodnog leta igračku karijeru i nije mu dugo trebalo da pronađe novi posao. Ibrahimović je postao savetnik gazde Milana, a mnogi misle da ima i mnogo veću ulogu od one koja je predstavljena u javnosti, tako da se spekuliše da zapravo "vuče" sve poteze iza kulisa.

Prema nekim informacijama, Ibrahimović je doneo odluku da smeni trenera Stefana Piolija, a upravo njegov "pik" je bio i Paulo Fonseka iz Lila koji bi uskoro trebalo da bude predstavljen kao novi šef. Međutim, iako se Milan sprema za novi početak sa Portugalcem, postoje ozbiljni problemi u klubu. Italijanski list "Libero" je tako reflektore usmerio u pravcu Ibrahimovića za koga ističu da neodgovorno radi svoj posao.

Kako piše "Libero", Milan je u delikatnom trenutku i navijači su nesigurni oko izbora novog trenera, posebno jer je nejasno šta to tačno u klubu radi Zlatan Ibrahimović. Uglavnom se nije oglašavao, da bi u nedelju objavio fotografiju na kojoj se vidi kako sedi na klupi "rosonera" uz poruku 4-3-3. Mediji ga kritikuju jer je ovim potezom samo doneo zabunu kod navijača i medija, kao što je činio u igračkim danima: "Zlatan Ibrahimović još nije rekao reč otkako je postao završio igračku karijeru. Ibro, dosta je sr**a! Mogao si i morao bez toga", kritikuje "Libero" potez neformalnog direktora Milana.

"Neki pokušavaju da reše zagonetku pošto znaju da Zlatan Ibrahimović uvek na taj način koristi društvene mreže. Tada se sigurno zapitaju i da li je sebe postavio na klupu jer se ne slaže sa izborom trenera? Zar nije on odlučivao, ako ne - ko? Ko to odlučuje u Milanu? Napisao je 4-3-3, a Fonseka koristi 4-2-3-1, pa ko je onda novi trener. Trebalo bi da mislii o tim stvarima, tu je zbog kluba, ne zbog samog sebe", navodi se u članku "Libera".

Za kraj se zaključuje da su mnogi navijači Milana s pravom besni na Ibrahimovića jer je "svuda sem tamo gde treba da bude - sa mikrofonom ispred sebe kako priča o klubu". Dakle, postavlja se pitanje koliko će "inkognito" funkcija Šveđanina u klubu poživeti, pošto navijači traže da se tačno zna šta je njegov posao.

Podsetimo, od septembra 2022. godine vlasnik Milana je kompanija "Red Bird", a upravo je Zlatan Ibrahimović lični prijatelj prvog čoveka Džerija Kardinalea.

Kurir sport / Mondo / Libero

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track