NEVEROVATAN PODATAK - Englezi igrali u sastavu koji nije viđen 30 GODINA! Posle meča selektor objasnio ŠOK ODLUKU!
Foto: Nigel Roddis / imago sportfotodienst / Profimedia

zanimljivo

NEVEROVATAN PODATAK - Englezi igrali u sastavu koji nije viđen 30 GODINA! Posle meča selektor objasnio ŠOK ODLUKU!

Fudbal -

Selektor reprezentacije Engleske Geret Sautgejt na pripremnoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine izveo je sastav kakav nije viđen pune tri decenije.

Englezi su na stadionu Njukasla ubedljivo savladali selekciju Bosne rezultatom 3:0, a strelci za Gordi Albion bili su Kol Palmer u 60. minutu iz penala, Trent Aleksander-Arnold u 58. i Hari Kejn u 89. minutu.

Veliku pažnju fudbalske javnosti na Ostvru privukao je sastav tima za ovaj meč. Verovali ili ne, prvi put nakon 30 godina u startnoj postavi nije bilo igrača iz timova koji su decenijama bili okosnica reprezentacije - Mančester junajteda, Arsenala, Mančester sitija ili Totenhema.

Poslednji put tako nešto se dogodilo na utakmici protiv Nigerije na Mundijalu 1994. godine.

Nakon meča selektor Engleske je objasnio svoju odluku:

"Nekim igračima je potrebna minutaža. Svi će imati koristi od ovog nastupa. Proveravamo neke kombinacije i vidimo igrače na različitim pozicijama, neke igrače sa manje nastupa od drugih. To iskustvo igranja internacionalnih mečeva u briljantnoj atmosferi uvek je važno. Tako da smo u ovoj utakmici imali nekoliko različitih ciljeva. Mislim da će nam dosta koristiti", rekao je Sautgejt.

Kurir sport/J.M.

00:22

Kejn promašio penal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track