EMILIJANO MARTINES ŽELI U PARIZ PO SVAKU CENU: Temperamentni Argentinac spreman za sukob sa Aston Vilom samo da ide na OI
Foto: AP Photo/Petr David Josek

PARIZ 2024

EMILIJANO MARTINES ŽELI U PARIZ PO SVAKU CENU: Temperamentni Argentinac spreman za sukob sa Aston Vilom samo da ide na OI

Fudbal -

Golman fudbalske reprezentacije Argentine Emilijano Martines izjavio je da želi da učestvuje na Olimpijskim igrama u Parizu i da je zbog toga spreman da uđe u sukob sa svojim klubom Aston Vilom.

"Uvek sam stavljao reprezentaciju Argentine na prvo mesto, a ako budem morao da se borim sa svojim klubom, uradiću to", rekao je Martines argentinskim novinarima u Majamiju gde će sa Argentinom odigrati dve prijateljske utakmice uoči Kupa Amerike.

"Najvažniji mi je Kup Amerike, pa Olimpijske igre. Moj san je da osvojim zlatnu medalju", dodao je Martines.

Olimpijske igre nisu takmičenje u nadležnosti Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) i klubovi nisu u obavezi da puste svoje igrače.

"Želja mi je da igram na Olimpijskim igrama, ali to ne zavisi samo od mene", naveo je Martines.

Emilijano Martines (31) želi da bude jedan od trojice igrača starijih od 23 godine koji mogu na učestvuju na olimpijskom turniru, koji je Argentina osvajala dva puta, u Atini 2004. i Pekingu 2008. godine.

Olimpijski fudbalski turnir se održava od 24. jula do 9. avgusta, što je samo nedelju dana pre početka Premijer lige.

Takođe nije isključena mogućnost i da Lionel Mesi (36) učestvuje na Olimpijskim igrama u Parizu. Navodno su u toku razgovori između kapitena reprezentacije i Havijera Maskerana, selektora argentinskog olimpijskog tima.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track